RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser vitner til Smestad-ranet


Det tok tre timer før den ansatt ved 7-Eleven-kiosken ble sluppet fri av politiet.
Det tok tre timer før den ansatt ved 7-Eleven-kiosken ble sluppet fri av politiet.
Politiet etterlyser eventuelle vitner som kan ha sett noe i forbindelse med det brutale ranet på 7-Eleven ved Smestad-krysset natt til lørdag.

SMESTAD: Politiet etterlyser ønsker å komme i kontakt med publikum som kan ha sett noe forbindelse med ranet på 7-Eleven-kiosken ved Smestad-krysset ved 23.45-tiden, rett før stengetid. Gjerningsmannen var kledd i mørke klær og maskerte seg med finlandshette. Ransutbyttet skal han ha hatt i en grønn plastpose.

- Vi vil gjerne komme i kontakt med de som var i området i dette tidsrommet. Også de som var i kiosken rett før stengetid. Vi ønsker å få kartlagt bevegelsene i området, sier politioverbetjent Berit Brandsnes ved Majorstua politistasjon.

Iløpet av mandag så politiet på videoopptak fra ranet. Foreløpig har ikke politiet spor å gå etter i jakten på ransmannen.

– Alvorlig

Den unge mannen som var på vakt da den maskerte raneren truet til seg penger med en pistol, ble liggende hjelpeløs og bundet av ranere. I tre timer lå han bundet. Kiosken er utstyrt med ransalarm. Men slik den unggutten lå, klarte han ikke å trykke inn alarmen. Først etter at hans bekymrede foreldre varslet politiet, ble han befridd. Politiet fikk meldingen 02.42. Patruljen som kom til stedet måtte bryte opp døren til kiosken.

Politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon, ser alvorlig på ranet.

– Det blir langt mer alvorlig når en ansatt blir bundet og liggende hjelpeløs så lenge.

Det har vært en rekke ran av kiosker i Oslo den siste tiden. 7-Eleven ved Majorstua-krysset ble helgen forsøkt ranet. En maskert raner med en våpenliknende gjenstand truet betjeningen til å åpne kassen. Da det ikke lyktes forsvant han fra stedet.

- Det kan se ut som om det er kiosker av denne typen som ranere blinker seg ut for tiden, sier Kaldal.

Han kan foreløpig ikke si om ranene og ransforsøket på Majorstua kan settes i sammenheng med ranet på Smestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere