RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyst ransmann jobbet i Regjeringskvartalet


 
  Foto: ARKIVFOTO
22-åring, med bakgrunn fra Oslos gjengmiljøer, jobbet i hele vinter med nytt regjeringsbygg før han ble oppdaget.

Mannen var blant annet etterlyst for væpnet ran og narkotikasmugling, men fikk likevel jobb i regjeringskvartalet i fjor, skriver Dagbladet.

Mannen jobbet i rundt fire måneder med Helse- og omsorgsdepartementets nye bygg, uten at noen la merke til at han var etterlyst i flere forskjellige saker.

Den etterlyste var bygningsarbeider i sluttfasen av det nye departementsbygget R6 i Teatergata/Keysers gate, som skal forbindes med resten av regjeringskvartalet med underjordiske tunneler.

LES OGSÅ: Nå er bombekrateret tettet

Avslørt i mars

Deler av prosjektet er underlagt strenge krav om sikkerhetsklareringer, men 22-åringens navn var ikke blant dem som ble sendt Nasjonal sikkerhetsmyndighet for en såkalt personsjekk.

LES OGSÅ: Harmløse pappesker førte til politiutrykning

Mannen jobbet for et mindre snekkerfirma da han 8. november i fjor fikk jobb som bygningsarbeider. Først i mars i år fant myndighetene ut at mannen var i Norge og at han jobbet i regjeringskvartalet. Siden da har han sittet varetektsfengslet.

– Han har aldri utgjort noen sikkerhetsrisiko og har senere fått en meget god attest fra arbeidsgiveren. Men han hadde ikke regnet med at det skulle gå så knirkefritt å bli sikkerhetsklarert i hans situasjon, så han ble nok litt overrasket over å få jobben, sier 22-åringens forsvarer, advokat Tom Barth-Hofstad, til Dagbladet.

LES OGSÅ: Slik ser Høyblokka ut nå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere