RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ettertraktet lege


Yun Jeanett Mo er ny kvinnelig lege med minoritetsbakgrunn ved Veitvet legesenter. Det gjør henne ettertraktet som fastlege i Groruddalen. 
Foto: Anita L. Hanken.
Yun Jeanett Mo er ny kvinnelig lege med minoritetsbakgrunn ved Veitvet legesenter. Det gjør henne ettertraktet som fastlege i Groruddalen. Foto: Anita L. Hanken.
Yun Jeanett Mo er nyansatt lege ved Veitvet legesenter, og har plass til 1200 pasienter på lista si.

VEITVET: – Foreløpig har jeg null pasienter på lista, så jeg har plass til 1200 nye, sier Yun Jeanett Mo.

Likevel har hun ikke tvinnet tommeltotter siden hun begynte i den nye jobben for et par uker siden. Ettersom en av de andre legene er ute i svangerskapspermisjon, har hun foreløpig tatt seg av kollegaens pasienter.

– Men det kan være greit å ha egne pasienter på lista også, sier Mo.

Stabil bemanning

Stillingen hennes er en nyopprettet fastlegehjemmel. Foreløpig jobber hun to dager i uka ved Veitvet legesenter, men fra juni vil hun være til stede hver dag.

– Jeg trives allerede. Det er et trivelig legesenter med hyggelige kolleger, og sekretærer som har vært her i over ti år. Det er stabil bemanning, sier hun.

Selv er hun bestemt på at dette er en arbeidsplass hun gjerne vil ha i mange år.

– Det er her jeg vil være, sier hun.

Mo kom fra Kina til Norge i 1991, og utdannet seg til lege i Oslo. Siden har hun jobbet en rekke steder fra Kolbotn i sør til Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Ettertraktet

– Jeg har jobbet mye på helsestasjon for ungdom, men også med psykiatri. Det har vært et bevisst valg. Jeg syns det er spennende å jobbe med barn og unge, sier Mo.

Hun har også rukket å få to barn, og mener den personlige erfaringen med svangerskap og som småbarnsmor er god å ha med seg, også i yrkeslivet.

– Kanskje forstår man pasientene litt bedre når man har egne erfaringer, sier Mo.

Hun er klar over at kvinnelige leger er ettertraktet, og da spesielt blant minoritetskvinner i Groruddalen.

– Det kan også være et pluss at jeg ikke selv er norsk. Alle har vi med oss ting fra vår egen kultur. Det er fordeler med det også. Kanskje forstår vi hverandre litt bedre, sier Mo.

Dersom du ønsker å bytte fastlege, kan du gjøre dette på nettsiden til helfo. Her finner du oversikt over alle fastlegene i ditt distrikt, og du kan enkelt bytte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere