Gå til sidens hovedinnhold

Eurofinner funnet

Politiet mener nå å ha identifisert kvinnen som fant de 24.00 euroene på Ekebergbanen.

OSLO: Finneren er en kvinne bosatt i Oslo. Vedkommende ønsker ikke å gå ut offentlig med sin identitet, eller at politiet oppgir flere opplysninger om henne.

– Vi har lovet innstendig å ikke si noe om hvor i Oslo hun kommer fra, sier stasjonssjef Gro Smedsrud til Nordstrand Blad.

Fire meldte seg

De 24 000 euroene ble funnet på ekebergbanen lørdag 21. november og overlevert til trikkeføreren. Det var lenge et mysterium hvem som hadde levert pengene og hele fire personer meldte seg til politiet i håp om å få finnerlønnen på i overkant av 20.000 kroner.

Politiet har gjennom en rekke kontrollspørsmål, blant annet om konvolutten, finne frem til den rettmessige finneren.

– Vi tok utgangspunkt i de som meldte seg og har kvalitetssikret den informasjonen. Nå er vi så sikre som det går an å bli på at vi har funnet rett person, sier Smedsrud til Nordstrands Blad.

Ros til finneren

Politiet ønsker å berømme den ærlige finneren – og oppfordrer andre å gjøre det samme dersom de finner gjenglemte penger eller gjenstander.

– Vi håper derfor at denne saken også kan inspirere andre til å levere hittegods til politiet. Ofte er det ikke snakk om store verdier når noen finner gjenstander, men hittegodset kan ha stor følelsesmessig verdi for den som har mistet det, sier politistasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Må vente tre måneder på finnerlønn

Pengene oppbevares nå hos Utlendings- og forvaltningsseksjonen ved Oslo politidistrikt som vil stå for utbetaling av eventuell finnerlønn i henhold til lov om hittegods.

En finnerlønn kan tidligst bli utbetalt etter tre måneder i henhold til samme lovverk.

Eieren av de 24.000 euroene har ennå ikke meldt seg for politiet.


Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå