Europark: – Ikke til å misforstå

Pål Gleditsch i Europark overtar boten, og beklager bryet det har skapt for ekteparet Bang.

Pål Gleditsch i Europark overtar boten, og beklager bryet det har skapt for ekteparet Bang. Foto: foto: Karl Andreas Kjelstrup

Europark legger seg flate og lover å gjennomgå alle kontrollavgifter ilagt i Nydalen.

SENTRUM: For å finne ut av hvordan Europark tolker sitt eget regelverk, blir Nordre Aker Budstikke med Sven og Torild Bang til Europarks hovedkontor i Storgata.

Les historien til det Parkinson-rammede ekteparet som ble bøtelagt.

– Det som står på kontrollavgiften er helt selvmotsigende. Dere skal ikke betale, slår kommunikasjonsdirektør Pål Gleditsch fast, etter å ha sjekket selskapets datasystem.

– Handicap-bevis er i utgangspunktet bare gyldig på offentlig grunn. Det er grunneier som avgjør hva som skal gjelde på plasser underlagt privatrettslige regler. I dette tilfellet har Avantor, som er grunneier i Nydalen, bestemt at kjøretøy med HC-bevis kan parkere gratis på alle avgiftsplasser.

– Hvorfor er det da likevel ilagt bot i dette tilfellet?

– Her har parkeringsvakten gjort en feil. Våre vakter kontrollerer mange områder, med ulikt regelverk. Her må vedkommende ha glemt at han var i Nydalen, sier Gleditsch.

Han mener Europarks kontrollrutiner i teorien ville ha fanget opp feilen dersom boten ble betalt.

– Dette er selvsagt umulig å garantere for hundre prosent, men hadde de sendt inn en klage ville vi ha oppdaget denne selvmotsigelsen.

– Er det helt sikkert? Bang fikk opplyst andre regler da han ringte Europark. Regelverket må ha vært uklart for flere? Er det tilfredsstillende?

– Det er høyst beklagelig. Dette er ikke gjort for å ramme noen. Verken parkeringsvakten eller vi som selskap har noen interesse av å gjøre feil og å lure kundene våre. Tvert imot er dette negativt både for parkeringsvakten og oss. Europark har 1000 driftsoppdrag i 60 kommuner. Vi er markedsledende og driver i aller høyeste grad seriøst. Men at både parkeringsvakt og kundeservice her har gjort feil er ikke tilfredsstillende, sier Gleditsch.

Han lover at selskapet skal gå gjennom alle kontrollavgifter utskrevet i samme periode i Nydalen, og alle kontrollavgifter fra denne parkeringsvakten for å forsikre at ikke flere feilaktig har blitt bøtelagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.