RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eva Harr feirer 60 år på Galleri Arctandria

På 60-årsdagen sin i dag, torsdag, åpner Eva harr en stor jubileumsutstilling på Galleri Arctandria.

FROGNER: Det er 30 år siden Frogner-beboeren Eva Harr debuterte i Kunstnerforbundet, etter endt utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi.

Siden den gang har hun videreutviklet sitt særegne formspråk, og hennes karakteristiske naturskildringer er vel så mye et uttrykk for sinnsstemninger som de er landskapsimitasjoner.

Debuterte i 1980

Eva Harr er født i Harstad, men har bodd i mange år på Frogner. Hun er maler og grafiker og har sin utdannelse fra Statens Kunst- og håndverkskole og Statens Kunstakademi.

Hun hadde sin debututstilling i Kunstnerforbundet i 1980 og har senere holdt separatutstillinger over hele landet. Hennes arbeider er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Nordnorsk Kunstmuseum og diverse kommuner.

Eva Harr har illustrert flere bøker, blant annet Herbjørg Wassmos triologi om Tora, og hun var programleder for NRKs undervisningsserie om akvarell, Aqua, i 1997.

Blant hennes viktigste utsmykningsoppdrag er Hurtigruteskipet Richard With.

Jubileumsutstillingen heter «Mørkets lys» hos Galleri Arctandria i Frognerveien 4.

Preg av uvirkelighet

«Det symbolvendte ligger i en overbetoning av spesielle trekk i landskapet, som tilfører virkeligheten et preg av uvirkelighet, av noe underlig” skriver Dag Solhjell i katalogforordet til utstillingen. Han sier også: «I Eva Harrs arbeider finner jeg en uvanlig kombinasjon av jordvendt fromhet, himmelvendt lykke og symbolvendt melankoli. Det kommer særlig til uttrykk i landskapene. Det er en kunstnerisk bragd at hun klarer å forene disse til helhetlige kunstverk.»

Utstillingstittelen «Mørkets lys» speiler kunstneres tilhørighet til «mørketidens kammertone og det sparsomme lysets poesi», slik hun selv uttrykker det.

Utstillingen åpner torsdag 10. mars kl. 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere