RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører Fabian Stang sto for åpningen av Eva Langaas jubileumsustilling i Oslo rådhus.
Ordfører Fabian Stang sto for åpningen av Eva Langaas jubileumsustilling i Oslo rådhus. Foto: FOTO: ARILD LANGAAS

Eva Langaas på plass i Oslo rådhus

Fabian Stang åpner Oslo Rådhus for Nordstrandskunstner.

OSLO RÅDHUS: Det var enorm trengsel og stor stemning sist torsdag da byens ordfører, Fabian Stang, ønsket velkommen til 70-års jubileumsutstillingen til Nordstrandkunstneren Eva Langaas.

Fabian Stang sa i sin åpningstale at rådhuset hadde alltid satt kunsten i fokus, og at en utstilling som dette beriket kunstmiljøet i huset. Han hadde lagt merke til et stort innslag av røde lapper på bildene, men han hadde nok valgt å merke de solgte bildene med blå lapper. Over 600 kunstinteresserte hadde møtt fram for å la seg glede over de fargesterke bildene som kjennetegner Eva Langaas. 34 malerier og over 52 litografier ble presentert i de store salene på rådhusets sjøside, og omsetningen på åpningen var svært livlig og viste at dette er en kunstner som har et stort publikum.

Eva Langaas er vel kjent i Nordstrandsmiljøet. Hun var med fra starten på Nordstrand Lions kunstutstillinger, og har vært en sikker salgssuksess hver år. Hun har flere ganger vært årets utstiller på denne lokale begivenheten.

Tidligere var hun initiativtaker til etableringen av Galleri Nordstrand på Sæter. Senere ble dette galleriet solgt for å kunne konsentrere seg om sin egen kunstnerkarriere.

Siden sin debut på Statens Høstutstilling i 1972 har Eva Langaas er representert ved en lang rekke kjente gallerier over hele landet.

Eva debuterte med billedvev på Statens Høstutstilling i 1972. Sin første separatutstilling hadde hun i Roma på Galleria Oro del Tempo i Pallazio Doria med billedvev, som første nordmann etter krigen. Italienerne var over seg av begeistring. Hun maler med ull, var det en kritiker som skrev. Siden den gang har hun hatt separatutstillinger og deltatt på kollektivutstillinger i Stockholm, Geneve, New York, Singapore og flere andre steder i Italia og USA.

Eva Langaas"seneste internasjonale suksess var da hun i 2007 ble invitert av Kulturministeren i Paris til å delta på den årlige vårutstillingen «Salon Réalités Nouvelle» Siden 1946 har denne årlige begivenheten blitt arrangert i prestisjefylte utstillingslokaler som Grand Palais og Le Parc Floral de Paris. Utstillingen samler årlig i snitt 6000 besøkende. Eva Langaas ble invitert til å representere Norden sammen med verdenskjente kunstnere som Per Kirkeby, Danmark og Bengt Lindström, Sverige.

– Dette er dog mitt største og mest vellykkede utstillingprosjekt uansett, sier Eva Langaas. Rådhusgalleriet er helt ideelt for å vise bredden i min produksjon. Jeg må imidlertid si at dette hadde jeg ikke klart alene.

Samarbeidet med FineArt har vært helt utslagsgivende. Det er bare gøy når man kan jobbe sammen med helprofesjonelle folk.

Alle som setter pris på kunsten til Eva Langaas har muligheten til å se utstillingen fram til 1.10.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere