Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyr fra virkeligheten

Robin Harald Skjøldt (t.v.) og Jakob H. Gundersen som kortspillende far og sønn i begynnelsen av stykket.
Robin Harald Skjøldt (t.v.) og Jakob H. Gundersen som kortspillende far og sønn i begynnelsen av stykket.
Med stor innlevelse entret de yngste deltagerne kultursalen på Kastellet skole.

Gøy på scenen: Kulturskole-elever på 4. og 5. trinn fra forskjellige skoler i Nordstrand bydel, fremførte Prins Sorgenfri på Kastellet forrige onsdag. Lone Eivindsottir, Thea Emilie Wollebekk Jacobsen, Jakob H. Gundersen, Per Johan Fikkan Jordfall, Oda Gjellan Bjerkevoll, Hanne Stokke Brandtzæg, Kristoffer H. Dye, Kristian Kvikstad Langehaug, Jonas Angels Sjøberg, Kristoffer N. Kvernstuen og Robin Harald Skjøldt i glad utfoldelse.

Heksene: Jannicke Sæbø sminket Hanna Tangen før hun, Daniel Sandaas og Anneli Lindahl opptrådte i 6. og 7. trinns teaterstykke.

Leder: Laila Angell Myrseth

KASTELLET: Hekser, en kidnappet pave og lille prins Sorgenfri sto i sentrum for elevene på 4. og 5. trinn ved Nordstrand kulturskole sist tirsdag. I salen benket rundt femti tilskuere seg, og de fikk en herlig time med «Prins Sorgenfri - et eventyr fra virkeligheten».

Mye øving

I rollen som prinsen ønsket Jakob H. Gundersen, alle velkommen, og til Nordstrands Blad røpet han følgende:

jeg elsker å spille teater. Før har jeg blant annet vært en tinnsoldat. Og så spiller jeg klarinett i skolekorpset.

Om det har vært vanskelig å lære seg alle replikkene i prinserollen, svarte 9 1/2-åringen kontant:

Vi har øvd i ganske mange uker, men jeg kunne manus første dagen.

Et mål

Jakob, som går i 4. klasse på Ekeberg skole, er bare en av de mange unge fra skoler i hele bydelen som er med i Nordstrand kulturskole.

Laila Angell Myrseth startet skolen våren 2004, og gleder seg over at det per i dag er 200 gutter og jenter som er med i dans-, teater- og musikkgruppene. I sistnevnte gis det undervisning på piano, gitar, el bass, fiolin, cello og trommer.

Det er så godt å se hvordan det spirer og gror innen alle gruppene våre. Ungene er fulle av glød og energi. Vi har som mål hvert år å sette opp et felles prosjekt med elevene fra dans, teater og musikk, forteller hun.

Tre forestillinger

Sist uke var det altså den store forestilingskvelden. Etter at prins Sorgenfri ble klappet av scenen, inntok elevene fra 6. og 7. trinn kultursalen på Kastellet med sin forestilling Heksene.

I timen før teppefall var elever fra både Karlsrud, Ryenberget og Kastellet skoler i gang med sminking og å få på seg kostymer. Kjapt ble Hanna til Bruno mus, Daniel til gutten mus og Anneli til bestemor.

Kveldens siste forestilling gikk av stabelen på Lambertseter skole hvor 8.-9. trinn fremførte «Da paven ble kidnappet».

Har en drøm

Laila Angell Myrseth var godt fornøyd med kveldens forestillinger, og hun retter samtidig en stor takk til både Kastellet og Lambertseter skole for lån av kultur- og teatersal.

Vi håper med tiden å få et lokale som bare er vårt. Jeg bærer på en stor drøm om en dag å flytte inn i et eget Nordstrand kulturskolehus, et sted hvor vi kan skape vårt eget miljø og ha aktivitet hele dagen, sier hun.

Vi har ikke problemer med rekrutteringer, det er verre med lokaler. Jeg er takknemlig for at vi kan holde til på Kastellet skole inntil videre.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!