RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyr i Torggata


Fredag forandrer Nina Bentzen, Silje Lundberg og Joachim Fladmark-Hauge trafikkerte Torggata til et eventyr.
Fredag forandrer Nina Bentzen, Silje Lundberg og Joachim Fladmark-Hauge trafikkerte Torggata til et eventyr.
I helga byttes biltrafikk ut med juletrær og isskulpturer i Torggata.

SENTRUM ØST: Initiativtakerne håper på en permanent gågate.

Sperrer gata

Vi skal sperre Torggata fra Osterhausgate og femti meter mot Youngstorget. 120 juletrær, en ismur av isblokker, og fakler skal skape et skikkelig vinterlandskap, forteller initiativtaker Joachim Fladmark-Hauge i Sagene-Torshov LA21 forum.

Fra fredag kveld til søndag vil lukten av barnåler bre seg i Torggata. Sammen med andre lokale ildsjeler og Natur og Ungdom ønsker Fladmark-Hauge å skape Torggata på ny med stuntaksjonen "Eventyret i Torggata".

- Mest sannsynlig skal Torggata prøvestenges i to år, noe vi støtter fullt ut. Vi er opptatt av å sette i gang en idédugnad om hva gata skal brukes til. Det er en spennende gate med mange muligheter, fortsetter Fladmark-Hauge.

- Det har vært snakk om gågate her i 20 år. Prøvestengingen er ikke vedtatt i bystyret ennå, men vi vil overvåke situasjonen nøye framover. Vi håper at det blir gjennomført denne gangen, sier Bror Wyller i Torggata Blad.

Positive reaksjoner

I forkant av aksjonen har både etater, beboere, næringsliv, gårdeiere og politiet blitt informert. Aksjonsgruppa kan fortelle om utelukkende positive reaksjoner.

I helgen kan man endelig stoppe opp hvis man møter kjente i Torggata uten å bli rent ned av sykler eller biler. Det blir et kreativt, levende og grønt uteområde, sier Nina Bentzen i Sagene-Torshov LA21 forum.

- Torggata er et viktig knutepunkt og den mest naturlige gangveien mellom sentrum og Grünerløkka. Vi håper at folk vil ta turen innom i løpet av helgen for å få inntrykk av hvordan Torggata kan være uten biltrafikken, sier Fladmark-Hauge.

Rydder opp

Vinterlandskapet i Torggata vil bli fjernet av aksjonsgruppen etter klokka fire på søndag ettermiddag.

- Vi skal passe på å rydde godt etter oss, lover han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere