RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyr på tre språk

I anledning FNs morsmålsdag arrangerte Furuset bibliotek fortellerstund på norsk, tamilsk og urdu.

Furuset: – Jeg synes det var veldig gøy å høre på eventyret selv om jeg har hørt det før. Jeg er glad i å høre på eventyr, og vil gjerne høre fler når jeg skal legge meg om kvelden, forteller Sharifa Zeeshan (5).

Mamma, Rafina Zeeshan er enig i at arrangementet er svært positivt for flerspråklige barn.

– Vi snakker urdu hjemme, men det er viktig at barna har muligheten til å høre at språket også eksisterer utenfor hjemmet. Det er flott at man arrangerer en sånn dag, og dette er absolutt noe vi kunne tenke oss å bli med på igjen, avslutter Rafina.

Viktig med oppfølging

Siden 1950 har 229 språk forsvunnet som følge av at de ikke har blitt praktisert, og i dag finnes det 204 språk i verden som snakkes av mindre enn ti personer.

Shagufta Shah, som var en av de som stilte opp frivillig for å fortelle eventyr på sitt morsmål, synes det er viktig at barn får mulghet til å praktisere både morsmålet og norsk.

Stolt over språket

– Jeg synes det er viktig at barn også har et tilbud om å få undervisning og opplæring i sitt eget morsmål. Ved å høre språket utenfor hjemmet, vil barna utvikle en stolthet over å høre at flere snakker samme språk som barna snakker i hjemmet, sier Shagufta Shah.

– For barn er det som regel uproblematisk å holde styr på flere språk- de lærer fort, men for å holde språket ved like, er det viktig å gi dem mulighet til å praktisere, forteller Shaguftha, som leder integrerings- og språkløftprosjektet «Smarte Mødre».

Hver torsdag arrangerer hun dessuten eventyrstund for innvandrerkvinner ved biblioteket.

– Mange av brukerne her i bydelen har et annet morsmål enn norsk, derfor er det viktig at vi kan tilby arrangementer som appellerer til flere, avslutter Shah.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere