RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyrlig besøk


Språkpedagog Ellenor Andersson forteller historien om rødhette og ulven og får god hjelp av (t.v.) Saad Mir (5 år), Sima Shadidi (5 år) og Kaaushi Selvakumaran (6 år). BU-leder Nadeem Butt (Ap) og ordfører Fabian Stang (H) følger nøye med.
Språkpedagog Ellenor Andersson forteller historien om rødhette og ulven og får god hjelp av (t.v.) Saad Mir (5 år), Sima Shadidi (5 år) og Kaaushi Selvakumaran (6 år). BU-leder Nadeem Butt (Ap) og ordfører Fabian Stang (H) følger nøye med.
Ordfører Fabian Stang (H) fikk kanelboller og eventyr på sin rundtur på Søndre Nordstrand.

SØNDRE NORDSTRAND: Det var en blid og nysgjerrig ordfører som besøkte byens sørligste bydel sist torsdag. I løpet av tre timer rakk han innom VIA kvalifiseringssenter, Broa aktivitetshus og Åsland barnehage.

På Broa aktivitetshus fikk Stang høre om husets tiårige historie som kulturverksted og møteplass for folk med psykiske vansker.

Bjørn Petterson har brukt tilbudet helt siden starten, da var Broa i det hvite huset på Hauketo som kalles Konten. Da Petterson begynte på Broa, var han i jobb. Nå er han uføretrygdet, og Broa spiller en enda viktigere rolle i livet hans.

Uten nettverk og jobb er det viktig å ha noe å gå til. Jeg ser dette som en jobb, sier Bjørn Petterson.

I hånda holder han et Canon EOS 20D, han har fotografert digitalt i tre år, og vært på voksenopplæringskurs i data og foto.

Stille ut

Jeg liker best å ta bilder i naturen, særlig av rennende vann og elver, forteller Petterson.

Du kunne jo laget en utstilling til Holmlia bibliotek, sier Liv Jorunn Eriksen, som har satt seg på plassen ved siden av Bjørn.

På enden av bordet sitter ordføreren og mesker seg med kanelboller, som han etterpå røper at han mistenker ikke var spesielt slankende.

Det er godt å være et sted der det er kjærlighet og omsorg i veggene, sier ordføreren og takker for seg.

Språkstimulering

Veien videre går til Åsland barnehage, her er det språktrening ordføreren får være med på. Språkpedagog Ellenor Andersson fisker opp figurer fra en eske, og så går hun i gang med å fortelle historien om rødhette og ulven.

Bestemor og Rødhette blir reddet ut av ulvemagen og magen fylles med stein og sys igjen.

Det må gjøre veldig vondt, mener Saad Mir (5 år). Enden på visa er at ulven detter ned i brønnen og forsvinner for alltid.

Jeg hadde helt glemt ut det med brønnen, ler ordføreren, som legger seg på alle fire for å snakke med Saad, Kaaushi og Sima. Først vil han vite om de har en bestemor.

Ja, svarer barna, og gjør rede for ulike familieforhold.

Men dere har vel ikke en bestemor som ble spist? fortsetter Stang.

Nei, så klart ikke, svarer Saad Mir.

Høre bedre

Men hvorfor har ulven så store ører? vil ordføreren vite.

Fordi han skal se bedre, mener Sima, men ombestemmer seg: Han skal høre bedre!

Alle ler hjertelig, og ordføreren får en rask innføring i hvordan bydelens ni barnehageenheter jobber med språktrening før skolestart.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere