RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyrlig morsmålsdag


Disse fortellerne har mye på lur. I forkant av morsmålsdagen har de gjennomført kurs og forberedt seg godt. Foto: Privat.
Disse fortellerne har mye på lur. I forkant av morsmålsdagen har de gjennomført kurs og forberedt seg godt. Foto: Privat.
Visste du at ulven promper ned husene til de tre små grisene i den kurdiske eventyrversjonen?

STOVNER: Dette, og mye annet kan du få med deg dersom du tar turen til Stovner bibliotek og Nedre Fossum gård lørdag 21. februar.

Fortellerhuset med alle sine dyktige fortellere står bak arrangementene på den internasjonale morsmålsdagen, i samarbeid med Bydel Stovner og Mir. Her serveres fortellinger fra hele verden.

Eventyr på mange språk

Dagen starter med fortellerstund på norsk, tamilsk og urdu ved biblioteket. I år oversettes nesten alle fortellingene til norsk.

Fortellerne jobber to og to, slik at fortellingene blir oversatt forløpende. Dermed kan alle høre på, og det er ganske morsomt når man begynner å forstå språket, sier Georgiana Keable fra Fortellerhuset.

Meena Grover kommer

Senere åpner kafeen til frivillighetssentralen på gården. Det blir ny fortellerstund, hvor norsk, sorani kurdisk, urdu, farsi, vietnamesisk og somalisk er representert..

Noen av fortellingene er godt kjent for de fleste, men mange har fått en ny vri, sier Keable.

Du kan også få med deg trommekonsert med Meena Grover.

Hun har jo blitt kjendis etter at hun ble Årets navn.I tillegg til alt det andre hun gjør, er Grover også musiker. Hun skal holde konsert i forbindelse med fortellinger på urdu og farsi, sier Keable.

Og du behøver ikke å gå tomhendt fra arrangementet.

Dersom man har en fortelling på morsmålet sitt, kan man skrive ned teksten og lage en tegning. Dette kan vi laminere og lage til en liten bok, som man får med seg hjem. Det er fint å kunne kose seg hjemme med en slik bok, og det er viktig å ikke glemme eventyrene, sier Keable.

Alle arrangementene er åpne og gratis på morsmålsdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere