*Nettavisen* Nyheter.

Eventyrlig ridderbesøk

Skuespiller og regissør Erlend Tveite (36) reiser Norge rundt med barnestykket 'Den mørkredde ridder'. Sist lørdag trollbandt han alle på Stovner bibliotek.

STOVNER: Den rutinerte og scenevante Erlend Tveite har reist rundt på biblioteker og skoler i halvannet år med det egenkomponerte stykket, og trives godt i rollen som humørspreder.
- Jeg er veldig takknemlig for at jeg kan reise rundt med min historie. Det er så utrolig gøy å se barn og voksne le om hverandre, sier han fornøyd etter endt forestilling.
I stykket 'Den mørkredde ridder' møter vi Ridder Rolf, Jomfru Jorunn og Grim den Grusomme. Alle karakterene blir spilt i et imponerende tempo av skaperen selv. Historien handler om en snill ridder som ikke tør å innrømme at han er mørkredd. Ifølge Tveite ligger hovedbudskapet i nettopp denne sekvensen.
- Det er viktig for barn å tørre å si at man er redd for noe. Jeg ønsker med denne fortellingen å belyse akkurat det.

- Veldig gøy

Etterhvert som historien skyter fart vedkjenner Ridder Rolf til slutt sin frykt for mørket. Dette fører han omsider til den vakre Jomfru Jorunn.
Han blir ikke kvitt redselen, men han tør å innrømme det. Dette gjør alt så mye lettere for han, forteller Erlend Tveite entusiastisk.
At skuespilleren fra hvalfanger-byen underholdt publikum var det liten tvil om. Elias Evensen Nguyen (7) fra Stovner så ut til å storkose seg på første rad.
Det var veldig gøy å se på, sier han sjenert.
Hva likte du best?
Det kuleste var når Ridder Rolf slo til dragen alt han kunne.
Unggutten fra Stovner forteller videre at han ikke lyst til å bli skuespiller selv, men trives best som tilskuer.
Jeg vil bare se på jeg. Har ikke så lyst til å stå på scenen.
Syntes du stykket var skummelt?
Jeg ble ikke veldig redd. Jo, kanskje litt, avslutter Elias Evensen Nguyen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.