RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyrlige toner

På lag med profesjonelle musikere og sangere var Tonsen kammerkor sist helg med på å framføre det legendariske stykket Messias.

Nordberg: Det musikalske kollektivet holdt sist helg konserter i både Nordberg og Tonsen kirke og det ble en svært folksom affære. Fulle hus, lun stemning og musikalsk lidenskap preget arrangementet.
Rundt 100 korister, solister og musikere framførte Georg Friedrich Händels musikkeventyr. Den tyske komponisten og legesønnen brukte kun 24 dager på et av musikkhistoriens kanskje største verker, Messias, i 1741.
I samarbeid med Nordberg kirkekor skapte Tonsen kammerkor kraftfulle og velstemte toner. Og etter helgens vellykkede kraftanstrengelse var de involverte selvsagt godt fornøyde med egen innsats.
Det har vært veldig hektisk, men mest av alt har det vært moro. Vi framførte stykket for tre år siden, så dette var ikke nytt for oss, sier Tonsen Kammerkors styreleder, Karin Vaskinn, til Lokalavisen Groruddalen.
Karin Vaskinn forteller at de ikke har hatt lang tid på å forberede seg, men at ting har gått bra likevel.
Vi sang julekonserter helt fram til 12. januar, men etter det har vi hatt fokus på Messias. Det ligger mye arbeid bak, og mange av koristene har også øvd hjemme.
Hva er det som er så spesielt med Händels Messias?
Det er både kraftfullt og vakkert. Et av historiens største og beste verker, avslutter Tonsen Kammerkors styreleder.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere