*Nettavisen* Nyheter.

Evig kjærlighet

Budskapet har tatt meg med storm, sier Sofian, før han legger de siste musikalske tonene til Tom LaBlancs dikt "Love is forever". One People-prosjektet er dermed inne i en ny fase, og Sofian har funnet en sjelevenn.

Carl Berner: Jeg hadde aldri truffet han før han kom til Norge for en måned siden, og nå er han som en bror for meg, forteller Sofian om Tom LaBlanc, inspirasjonskilden bak One People prosjektet.
I et kjellerstudio på Carl Berner har Stovner-artisten nettopp sunget inn sitt bidrag til den første One People- CD-en, et prosjekt som fokuserer på å bringe folk sammen på tvers av religion, etnisk tilhørlighet og geografi.
Og stemningen er god.
Kjærligheten bare flommer over her, ler Sofian, og er storfornøyd med sangen:
Jeg har det bare gøy, og det er lett synge bra når man synes det gøy.

Hjemreisen

Lokalavisen skrev tidligere i høst om Tom LaBlanc og hans besøk til Norge, nærmere bestemt til One People prosjektleder Åsmund Gylders to-romsleilighet på Stovner.
Når vi så møter han igjen, sitter han avslappet i sofaen i studioet på Carl Berner. Flyet tilbake til USA går dagen etter, men før avreisen nyter han Sofians tolkning av "Love is forever" som strømmer ut av lydboksen.
Med et lykkelig smil, tenker han tilbake på sitt månedslange opphold i Norge og opplevelsene rundt innspillingen av CD-en. Alle tekstene er basert på hans dikt.
Det har vært helt fantastisk, sier LaBlanc, og iakttar Sofians iver og entusiasme bak mikrofonen.
Den sangen er som lagd for han, riktig sang for riktig mann, sier han.

Stjernespekket

Det er ikke bare Sofian som har frekventert det lille kjellerstudioet på Carl Berner. Artister som Mari Boine, Simone Larsen, Karen Jo Fields og Wageble har alle vært innom og spilt inn sine bidrag til CD-en, og ingen har tatt ett øre i betaling.
Sofian er den siste artisten som er inne i studio, men før Norges- lanseringen til våren er det mye som skal justeres og ordnes, og One People går nå inn i en omfattende produksjonsfase.
Åsmund Gylders drømmeprosjekt begynner dermed virkelig å ta form.
Dette prosjektet er jo som en reise gjennom alt jeg har drømt om, og nå kommer alt sammen gjennom musikken. Det er så bra at alle artistene har vært innom og kunne prate sammen og bare drikke te. Bare være sammen. Dette beviser jo at det trenger ikke å koste så mye penger, at det ikke må være så vanskelig. Det handler bare om å ha drømmene, sier Gylder.
Og det er til slutt drømmene som skal avslutte CD-en. Alle artistene bidrar, og den reggae-inspirerte rytmen vekker igjen interessen til Sofian.
Å ja, reggae! Sinnsykt bra, jeg skal "nail it", roper Sofian, og løper inn i lydboksen igjen. Musikken fyller rommet:
They cannot take our dreams away, away, away...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag