*Nettavisen* Nyheter.

Evig strid om veitiltak

Flaks at ingen fotgjenger var i veien, da en bil med fart høyere enn 30 km/t, kjørte igjennom gjerdet og inn på privat eiendom. Bilen ble raskt fjernet, sier nabo Kristian Gøbel i Munkerdukleiva.

Beboerne i Munkerudkleiva er fortvilet over at veien brukes til gjennomkjøring og at bilene holder for stor fart. Men en løsning synes vanskelig.

MUNKERUD: – Nå er det på tide å gjøre noe med trafikkforholdene i bakken opp til Munkerudkleiva, sier beboer Kristian Gøbel.

Sist uke så han flere farlige situasjoner, og en bil som kjørte gjennom naboens gjerde.

Har ønsket fartsdumper

– De fleste som benytter veien kjører uforsvarlig fort. Det er ikke fortau på veien før man kommer på toppen av bakken, sier Gøbel.

Det har tidligere vært beboere som har ønsket fartsdumper på veien, men Samferdselsetaten har sagt nei.

– Det er ikke så lett å finne en løsning på dette problemet, sier Bente Flesvig i Samferdselsetaten. Fartsdumper egner seg ikke i en så bratt bakke, forklarer hun.

Gjennomfartsvei

Beboerne i Munkerudkleiva har i flere år prøvd å sette fokus på trafikkforholdene i bakken, som de hevder brukes som gjennomfartsvei til og fra E6.

– Personlig ønsker jeg at dette veistrekket blir stengt for gjennomkjøring, og at kun kjøring til eiendommene er tillatt, sier Gøbel.

Samferdselsetaten sier mange av beboernes ønsker om tiltak ikke lar seg gjennomføre.

–”Gjennomkjøring forbudt“ sier politiet blankt nei til. De har satt opp “parkering forbudt”-skilt for å bedre sikkerheten. Men det er tydelig at ikke alle beboerne liker det, legger Flesvig til, som forteller at skiltene blant annet blir malt over.

Glatt om vinteren

Beboerne ser mange som tar ekstra fart litt lenger ned i Munkerudkleiva, for å prøve og komme opp bakken.

– Veien har i alle år vært glatt, og mange biler har problemer med å komme opp og ned om vinteren, sier Gøbel.

Han mener noe burde gjøres med de trafikale forholdene i bakken ganske raskt.

– Jeg tror ikke det hjelper med salting, da veien allerede blir saltet ganske mye og det ikke vil hjelpe noe for forholdene utenom vintersesongen, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.