*Nettavisen* Nyheter.

Evig ung i ungdomskorps

 

Spiller man i korps, holder man seg nærmest evig ung. Det beviser medlemmer i Lambertseter Ungdomskorps som stadig fornyer seg. Eldstemann er over 60 år ung.

Klikk på bildet for å forstørre.

Torbjørn Stiller var saxsolist ved Duke Ellingtons Come Sunday

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjelden at tubaen får være soloinstrument, men det viste Kjetil Hardal går meget bra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Korpsets leder, Kjersti Nohr ble hedret med diplom for 30 års medlemskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristin Groven Holmboe har vært med på LUKs konserter tidligere. Nå var hun både konferansier, solist og hadde med eget kor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jazz: Rolfs Salong orkester er allsidig. Lørdag tro de til med fengende jazz.

LAMBERTSETER/ABILDSØ: I langt bortimot 30 år har Lambertseter Ungdomskorps - LUK - hatt sine nyttårskonserter i Symra kino. I år ble det en nødvendig vri på grunn av at den gamle kinoen er i omstøpingsskjeen.

Men konsert ble det, denne gangen i fellesskapshuset til misjonskirken på Abildsø. Og som vanlig ble det både hørverdig og underholdende - og som vanlig med en del nytt som beviser at det over 40 år gamle korpset har en ungdommelig fornyingsevne.

Gospel

I og med det nye konsertlokalet, var programmet lagt litt deretter. Gospel sto som stikkord, men det kan jo romme så meget, og det ble derfor mange variasjoner.

Mye godt samspill, solistene Kjetil Hardal på tuba og Torbjørn Stiller på sax og gjesteartister plukket fra egne rekker viste korpsets bredde og allsidighet.

Og for ytterligere å fylle gospelprogrammet, var koret Vestre Aker Dusjlag med dirigent Kristin Groven Holmboe invitert. De viste tydelig at de har øvd vesentlig mer enn folk flest får praktisert i dusjen.

"Gjester"

Som nevnt hadde LUK også i år med seg gjesteartister fra egne rekker. Og også disse viste spennet i repertoaret. "Schezo" med noen litt tyngre numre mens Rolfs Salong-orkester blant annet underholdt med frisk jazz.

Og så selvfølgelig dusjlaget da som underveis fikk litt tillegg ved hjelp av underholdende engler plukket fra korpsets slagverk-gruppe.

Heder

Lambertseter Ungdomskorps benytter alltid nyttårskonserten sin til å hedre noen av sine mest trofaste. Og slik ble det også i år.

Gamle æresmedlemmer (Ulf Hestnes, Helge Lauritzen og gamle-dirigenten Dag Olaf Foss) fikk med seg blomster, 30-årsjubilanter Anette Haugen og Kjersti Nohr (sistnevnte korpsets leder) fikk diplom, og ikke minst medaljer og store rosebuketter til to av dem som har holdt på veldig lenge (40 år) - Morten Haugen og Morten Holt.

Interesse for musikk og korps har lett for å gå i arv. Det fikk vi også bevis for. Under stykket Hallelujah, I love her so, fikk ikke bare Erlend Samer vist at han også kan synge, men han hadde solist-tonefølge av storebror Stian og pappa Dag.

Konklusjon

Skal vi summere opp bortimot tre timers nyttårskonsert, kan det vel bare nok en gang konkludere med meget underholdende, variert og på et høyt musikalsk nivå. All grunn til å glede seg til januar 2010.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag