RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Evigheten i en dråpe»

CC Vest en juliformiddag. Knapt en stemme å høre, knapt et menneske å se, og ethvert skritt gir gjenlyd i de nakne betongveggene. Iblant rasler det i en handlevogn idet noen dytter den raskt på plass for å komme fortest mulig ut i solskinnet.
Ved rulletrappen i andre etasje står et partytelt. Uten duk, men med stativet dekket av bilder. Vakre bilder. Havblikk idet solen bryter skydekket. Duggdråper på et strå. Og det som ser ut som et motiv av en hockeyspiller er bare en dukke. På en bane av snittet løk.
Midt iblant sitter en eldre mann på en pinnestol. Ryggen er lutet, og den brungrå hestehalen forteller historien om en sjarmøretappe som er forbi. Bare de signalgrønne buksene vitner om et sinn der alt håp ennå ikke er ute. Sjelen vil fortsatt leke, men ingen vil være med.
Iblant bøyer han seg over det massive kameraet på bordet foran seg. Vrir og lirker. Knipser kanskje en gang eller to, før han faller tafatt tilbake mot stolryggen.
«Mamma! Se!»
En tynn pikestemme bryter stillheten. En lyshåret, skinnende meter med lubne kinn trekker utålmodig i morens arm. Handleposene dingler rundt henne når hun lykkes i å stanse morens raske skritt mot utgangen, solen og sommerluften.
«Se!» gjentar hun, og løper med raske, lette skritt mot kunstnerens telt. Med store, tindrende øyne stopper hun foran dråpene. Og hun rikker seg ikke.
Kunstneren har sett henne nå. Øynene deres er festet på samme punkt. Øynene som har sett alt. Og øynene som ennå har alt å se. Møtes i en vanndråpe.
Han smiler til henne. Et varmt, bestefaderlig smil fylt av takknemlighet.
Hun roter i lommen. Strekker frem en lubben barnehånd med sedler. Det blir ikke noe lørdagsgodt i dag.
Snart skilles kunstnerens og den lille pikens veier. Med hvert sitt lille stykke evighet i bagasjen.

Cathrine Brynildsen
Hveerdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere