RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evigunge Ibsenvår

En knallforestilling på Rådhuset fredag ut- gjorde en fabelaktig avslutning på Ibsenuka i Osloskolene. Bjerke spilte "Villanden- 15 år tidligere".

Rådhuset: Velkommen til vår Ibsen, Ibsenvår som det er ute nå, annonserte konferansier Tormod Gjersvold. Sammen med seg på scenen har han ordfører Per Ditlev-Simonsen. De dramatiserer en liten snutt av Peer Gynt før de lar ungdommen slippe til.

Ibsen med ferske øyne

Oppgaven var klar. Skolene skulle se Ibsen med ferske øyne og gi sitt eget uttrykk til hans over 100 år gamle stykker. Informasjonssjef i utdanningsetaten var storfornøyd med det elevene fremførte.
Jeg er veldig fornøyd. Det er en stor ære å få være med å arrangere dette, og det er en stor prestasjon av elevene. De har jobba hardt og satt seg inn i ganske kompliserte stykker, sier Marianne Brynhildsen etter forestillingen. Hun er tydelig imponert. Med god grunn. Elever fra 3. klasse til videregående fra skoler over hele Oslo ble plukket ut til å delta i denne markeringen.

Improvisert

2IDA fra Bjerke videregående skole bestemte seg for å lage en forestilling som tok for seg hvordan forhistorien til "Villanden" kunne sett ut. "Villanden-15 år tidligere" tar for seg svik og korrupsjon og familietragedier akkurat som om Ibsen skulle gjort det selv. Utrolig kreativt og morsomt stunt av idrettselvene. De improviserte sin vei frem mot sluttresultatet som ble veldig bra. Med kule kostymer fløt scenene godt i hverandre og til slutt var familien på vei mot tragedien i Ibsens "Villanden".

Talentiade

Bjerke videregående skole var nest siste skole ut på scenen på Rådhuset. Skolene hadde ikke møtt hverandre før generalprøvene, men det hele skled feilfritt frem. Hele oppsetningen var meget profesjonell og morsom. Den var satt sammen av Opsal, Ekeberg, Hovseter, Tåsen, Marienlyst og Bjerke og Hartvig Nissen videregående skole. Elevene viste store skuespillerprestasjoner og talent. Det hele kunne nesten se ut som det var en eneste stor talentiade. Publikum fikk innblikk i alt fra dans til "Et dukkehjem".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere