RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evigunge Ibsenvår

En knallforestilling på Rådhuset forrige fredag utgjorde en fabelaktig avslutning på Ibsenuka i Osloskolene. Oppsal skole åpnet ballet, og Ekeberg-elever var også blandt de som hadde roller i programmet.

Rådhuset: Velkommen til vår Ibsen, Ibsenvår som det er ute nå, annonserte konfransier Tormod Gjersvold. Sammen med seg på scenen har han ordfører Per Ditlev Simonsen. De dramatiserer en liten snutt av Peer Gynt før de lar ungdommen slippe til.

Ibsen med ferske øyne

Oppgaven var klar. Skolene skulle se Ibsen med ferske øyne og gi sitt eget uttrykk til hans over 100 år gamle stykker. Informasjonssjef i utdanningsetaten var storfornøyd med det elevene fremførte.

Jeg er veldig fornøyd. Det er en stor ære å få være med å arrangere dette, og det er en stor prestasjon av elevene. De har jobba hardt og satt seg inn i ganske kompliserte stykker, sier Marianne Brynhildsen etter forestillingen. Hun er tydelig imponert. Med god grunn. Elever fra 3. klasse til videregående fra skoler over hele Oslo ble plukket ut til å delta i denne markeringen.

Øvd kun 2 uker

3.klassingene fra Oppsal skole hadde æren av å sette standarden og var først ut. De fremførte vers 1-9 av Ibsens "Terje Viigen" på særdeles overbevisende måte. Og det med kun 2 ukers øving!

Det er fantastisk, og jeg er kjempefornøyd, sier klassekontakt Linda Bull. Oppsal skole jobber generelt mye med drama, helt fra 1.klasse.

Det å tørre å stå frem på scenen og vise at du har noe å komme med er viktig, fortsetter Bull. De hadde med seg tvillingklassen fra Vetland skole, og derfor var også deler av fremføringen også gjort med døvespråk. Jentene fra skolekoret stod i trappa og flettet stykket sammen med nydelig sang.

Talentiade

Ekeberg og Hovseter skole tok over etter 9.vers med hver sin del. Hele oppsetningen var meget profesjonell og morsom. Den var satt sammen av Oppsal, Ekeberg, Hovseter, Tåsen, Marienlyst og Bjerke og Hartvig Nissen videregående skole. Elevene viste store skuespillerprestasjoner og talent. Det hele kunne nesten se ut som det var en eneste stor talentiade. Publikum fikk innblikk i alt fra dans til "Et dukkehjem".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere