RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evolusjonen et hakk videre med Fossrevyen

Har muligens evolusjonen gått litt for langt? Hva ville egentlig Darwin sagt til Superbus Simias – arrogante aper?

GRÜNERLØKKA: – Darwin og evolusjonsteorien går igjen i årets revy, ja, og vi er skikkelig fornøyd med temaet vårt!

Revysjef Louise Rognlien har revet seg løs fra den intense innspurten mot premièren. Louise og medsjefer Ragni Hernes og Simen Formo Hay tar seg tid til en liten kaffekopp med Østkantavisa for å fortelle litt om årets revy. Revysjef nr. fire, Edda Thorsrud, måtte holde fortet.

KLIKK HER, OG LES ALT OM OSLOS FANTASTISKE SKOLEREVYER!

Absurd evolusjonsmoro

– Revyen heter jo Superbus Simias, som betyr arrogante aper, med undertittel «den arrogante apes trang til rang». Så joa, uten å røpe for mye vil revyen ta for seg av absurde utviklingsteorier og respektløs arroganse. Dette blir både veldig skeivt og veldig morsomt, tror nå vi!

SE ALLE BILDENE FRA KICKOFF-EN TIL ÅRETS FOSSREVY

Simen, som også er skuespiller, har klokkertro på årets revy.

Innsats og samhold

Revygruppa på Foss har hatt en ekstra utfordring i forkant av årets revy. I fjor ble nemlig utstyr for mer enn 100.000 kroner stjålet.

– Da er godt å gå på en skole med mange kreative hoder! Ragni smiler.

– Folk begynte å tenke løsning istedenfor å deppe. Vi måtte finne måter å tjene inn tapet på før årets revy.

KLIKK HER, OG LES ALT OM OSLOS FANTASTISKE SKOLEREVYER!

Og det klarte de. Blant annet ved at 45 frivillige jobbet på Hovefestivalen i sommer, og at det ble holdt en støttekonsert på Fabrikken.

– Vi ble møtte med masse velvilje og støtte både fra elever og skolen for øvrig. I det hele tatt er samarbeidet med skolen veldig greit. Og så har vi en kjempesnill rektor, sier Louise.

Husorkester

Syv skuespillere og et 20-manns stort orkester er straks klare til å møte publikum Elevene på musikklinjen på Foss legger hvert år et fantastisk grunnlag for revysuksess.

– Vi er så stolte av musikerne våre! Flere av dem har vært på utlån til Berg, Fagga og Nissen, men det er vårt band! Med egen kapellmester og masse egenkomponert og -arrangert musikk. Det gir oss et fantastisk utgangspunkt for en vellykket revy.

Ragni og resten av ledergruppa gleder seg hemningsløst til de neste ukene – både døgnjobbingen i forkant og forestillingene, som spilles fra 2. – 12. mars.

– Oppslutningen på kick-offen fredag var fantastisk, og ganske så betegnende for skolemiljøet vårt. Samholdet er så bra på Foss!

Forestillingene spilles klokka 19.00 på hverdager, i helgen er det to forestillinger per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere