*Nettavisen* Nyheter.

Extreme makeover

Hans Fredrik Huuse, Caroline Roka og Rigmor Fjeldstad inviterer både amatører å proffe til å dekke bygården i Markveien 24 med sine billedserier. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Caroline Roka og Hans Fredrik Huuse skal dekke et hel bygård med bilder. Og du kan få være med!

GRÜNERLØKKA: – Vi er først og fremst ute etter å gi folk en wow-opplevelse. Dette er ikke noe folk ser daglig, sier fotograf Hans Fredrik Huuse.

Sammen med Caroline Roka står han bak høstens store fotostunt på Løkka. I disse dager inviteres nemlig alle som liker å ta bilder til å sende inn sine bidrag til den fotoglade duoen. Bildene skal stilles ut på en noe uvanlig måte; de skal nemlig dekke hele fasaden på bygården der Galleri View holder til 18. september.

Vinner får egen utstilling

– Det begynte med at vi tenkte det hadde vært stas å få bilder ut på gata, i det offentlige rom. Vi gikk gatelangs og så etter vegger som kunne egne seg, og da vi kom til Galleri View, fikk vi et klart ja til å bruke fasaden som utstillingsrom, sier Caroline Roka.

Av bidragene som kommer inn, skal duoen, sammen med gallerist Rigmor Fjellstad kåre en vinner som får ha en separatutstilling hos Galleri View, med vernissage og invitasjoner sendes ut til hele galleriets kontaktliste.

– Da de kom med forespørselen kunne jeg ikke si nei. dette er en unik mulighet til å bli kjent med nye fotografer, enten de er amatører eller profesjonelle, sier hun.

Roka og Huuse etterlyser bildeserier på minimum fem bilder, i kategorien subkultur.

– For noen er denne kategorien utrolig vanskelig, men samtidig spenner den så vidt at folk egentlig kan legge hva de vil i det. Folk kan gjøre det så enkelt som mulig, sier Roka mens Huuse nikker bekreftende.

– Vi krever ikke mye, dette skal først og fremst være gøy. Jo større spennvidde, jo bedre, sier han.

Nytt over natta

Duoen har allerede fått inn flere bidrag til det som skal bli en enorm collage på fasaden til Markveien 24 b.

– Jeg håper at folk blir glade når de går forbi. Over natten kommer huset til å ha forandret utseende fullstendig. Vanligvis vet ikke folk hvilken farge det er på nabohuset engang, men de gangene man ser en endring i bybildet, legger man merke til det, sier Roka.

– Grip sjansen!

Oppfordringen til alle som går med en liten fotograf i magen er klinkende klar.

– Dette er din sjanse til å vise deg fram! Nå for tiden har jo alle digitalkameraer, så finn fram gamle bilder eller ta noen nye. Her har du mulighet til å stille ut bildene dine, slik at alle kan se dem!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.