*Nettavisen* Nyheter.

Ezinne slo Ottey

Ezinne Okparaebo (18) imponerer. Hun er klar for EM, har løpt fra Merlene Ottey, og mangler to hundredeler for å slå porgesrekorden på 100 meter.

Groruddalen: BUL-sprinteren fra Grorud har klart 100 meter-kravet til U20-EM, dog med relativt knapp margin. Hun tok NM-gull med BUL på 4 x 100 meter stafett. Og hun har løpt fra den tidligere sprintdronningen Merlene Ottey, med et løp som manglet to hundredeler på norgesrekorden (11.41) til Ingvild Larsen.

Perfekt løp

Dermed mangler hun også knappe to hundredeler på VM-kravet, som er identisk med norgesrekorden. Så man kan trygt si at Ezienne Okparaebo imoponerer. Merlene Ottey roser det norske sprinttalentet etter løpet i Florø.
Okparaebo er veldig god. Jeg håper virkelig det kommer til å gå bra med henne. Dersom hun fortsetter i det sporet hun er i nå, kan hun komme til å løpe virkelig fort om noen år, sier Ottey til VG Nett.
Okparaebo medgir at å stå på startstreken sammen med den meritterte Ottey, ga ekstra inspirasjon.
Uten henne på start ville jeg nok ikke klart å løpe så fort. Det var bortimot et perfekt løp, for jeg klarte å gi maks helt inn til mål, sier Ezinne Okparaebo til VG Nett.

Jakter rekorden

Sesongens store mål er fortsatt U20-EM, men hun jakter i tillegg på de to hundredelene som gir tangering av norgesrekorden på 100 meter og VM-billett til Osaka.
Jeg har hatt en mye bedre sesongstart enn jeg hadde håpet på. Det er jo nesten utrolig at jeg skal være så nær den norske rekorden i begynnelsen av juni, sier hun til NTB. Grorud-jenta har jobbet tett med Leif Olav Alnes, mannen bak Geir Moens suksess på 90-tallet, noe som hittil har gitt gode resultater.
Jeg håper da virkelig jeg har mer å gå på, for jeg er på ingen måte i toppform ennå. Derfor er målet at det skal gå en del raskere enn dette, sier hun til VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.