*Nettavisen* Nyheter.

Få 25.000 kroner til ditt prosjekt

Christian Carli fra Lambertseter fikk 10.000 kroner på vegne av bandet sitt, Choking Hazards. FOTO: Anders Banor Mortensholm

Christian Carli fra Lambertserter kan kjøpe utstyr til bandet sitt, og samisk mesterskap i stein, saks, papir fikk 10.000 kroner...

Klikk på bildet for å forstørre.

OPP PÅ SCENEN: Paralex og Choking Hazards mottar sine bidrag på scenen på Norway Cup.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNDERHOLDT: Monkey Minds, som tidligere har fått Frifond-midler, rocker på scenen.

EKEBERG: På Ekebergsletta har Frifond satt opp sin stand for å oppfylle folks drømmer. Med 25.000 kroner støtter de ditt prosjekt enten du vil bygge skaterampe med kompisene, kjøpe nye instrumenter til rockebandet, sette opp et teaterstykke eller lage din egen film.

- Det er Norsk Musikkråd og Norsk Teaterråd som deler ut økonomisk støtte på vegne av Kulturdepartementet, forteller Runa Brandal Myklebust.

Hun jobber som nasjonal konsulent for Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). På Norway Cup er jobben hennes å gi bort penger daglig til de som søker om støtte.

25.000 kr daglig

- Hver dag kommer det ungdommer med gode ideer til standen vår. Da er vår jobb å finne dagens mest interessante prosjekt og gi støtten vår til dem, forteller Myklebust.

Men også lenge etter Norway Cup er ferdig, er det mulig å søke til Frifond.

Der holder de alltid åpent, og det skal ikke mye til for å få de pengene du trenger for å finansiere din drøm. Enten du drømmer om nye uniformer til dansegruppa di, forsterkere til bandet ditt eller kamera til filmen du vil lage er det bare tre faktorer å ta hensyn til.

Søkerne må være minst tre personer, derav en tredjedel av personene under 26 år, samt at prosjektet må foregå i lokalmiljøet ditt.

Kjøpte gitar og spilte konsert

På onsdag underholdt det tydelig Big Bang-inspirerte bandet Monkey Minds på scenen utenfor Frifond-standen. Tidligere i år mottok de støtte fra Frifond for å kjøpe instrumenter. Få måneder senere rocket de på scenen foran Norway Cup-publikummet.

Minutter etter Monkey Minds gikk av scenen var det et annet band som fikk en drøm i oppfyllelse.

Christian Carli fra bandet Chocking Hazards ble umiddelbart dagens lykkeligste mann da han ble kalt opp på scenen for å motta 10.000 kroner på vegne av bandet sitt.

- Disse pengene skal vi bruke på nye gitarer, stativer og et hjemmestudio, stråler den unge gitaristen.

Kjøpte hinderløype til kanin

Dagen før mottok en gjeng skatere 23.000 kroner for å bygge en egen skaterampe i sitt lokalmiljø. Slike ting er viktig for Myklebust, som mener ungdom må få gjøre det de vil, uansett hvor i landet de bor og hvilken økonomi de har.

På spørsmål om de har støttet noen merkelige prosjekter tidligere, må Myklebust trekke på smilebåndet.

- Her forleden støttet vi samisk mesterskap i stein, saks, papir med 10.000 kroner. I tillegg vil du ikke tro hvor utbredt det er med kaninhoppeklubber, ler hun.

Det går tydeligvis med en del penger på å kjøpe hinder som kaninene skal hoppe over. Det er altså ikke mange grenser for hva man kan få støtte til. De kan helt sikkert hjelpe deg med dine drømmer også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.