*Nettavisen* Nyheter.

Få bukt med depresjonen

Torkil Berge starter et kurs for mennesker med depresjoner. Her skal det læres bort mestring av depresjon. FOTO: Camilla Svendsen

Depresjon er den mest utbredte sykdommen som finnes. Nå tilbyr Vinderen DPS et mestringstilbud.

TIDEMANDSGATE: Det er psykologene Torkil Berge og Amy Sexton som holder kurset. 15. mai starter det opp og fokuset ligger på hvordan man skal mestre depresjoner.

Hver sjette porsjon og hver tredje familie opplever depresjon, som også er den viktigste årsaken til arbeidsfravær, forteller Berge.

Individuell plan

Kurset er for alle som opplever eller har opplevd depresjon.

Har man hatt en depresjon, er det en tendens for at det skal komme tilbake. Vi vil lære berørte det å mestre symptomene og depresjonene i seg selv, sier Berge.

Dette skal psykologene gjøre gjennom kunnskap, la personene bli kjent med risikofaktorene og lage en beredskapsplan.

Depresjon gjør gir ofte en tomhet. Man føler verken sorg eller glede. Mangel på energi, dårlig søvn og at man utsetter ting er noen av kjennetegnene, sier psykologen.

Vil ut til folket

De oppmøtte betaler egenandel og det er plass til tolv personer. Kurset går over åtte ganger. I tillegg til informasjon og hjelp fra psykologene vil deltakerne kunne utveksle egne erfaringer. Berges bok «Lykketyven» blir også benyttet.

Vi vil ut til befolkningen og bydelene. At det er på Tidemandsstuen er bevisst, da det er en frivillighetssentral. Vi er veldig glad for disse lokalene, sier Berge.

For påmelding, send mail til torkil.berge@diakonsyk.no eller amy.sexton@diakonsyk.no

I tillegg til kurset starter Vinderen DPS opp en kveldspoliklinikk for mennesker med angst og depresjoner. Her vil det være åtte terapeuter, med fokus i kognitiv terapi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.