*Nettavisen* Nyheter.

Få fortgang i prosessen

Det er vanskelig å tenke seg en investering som gir bedre avkastning i god folkehelse og trivsel for unge og gamle enn skiløyper og sykkelveier. Det er lett å se bevisene på dette i vårt nærområde, da julesnøen fikk folket ut på ski som aldri før. Ikke minst har løypa fra Monsetangen til Sandermosveien gitt mange nye muligheter. Dette har i alle år vært en helt umulig trasé for folk med pulk, og den har også vært utfordrende for mange eldre. Det er derfor flott å kunne registrere at Friluftsetaten fikk løypa vinterklar og at den er tatt i bruk av mange glade skiløpere. Takk for god innsats.

Men hva skjer med øvrige prosjekter i nærområdet? Her synes planene å henge på reguleringsmyndighetenes velvilje til å behandle hver enkelt sak på en rask og effektiv måte. Er det lov å håpe at det ikke stilles krav om unødige reguleringsplaner som ikke medfører annet enn at saken blir forsinket, eller at den blir så dyr at prosjektet ikke vil bli gjennomført.

Vi kan vel ikke alltid forvente at julen vil by på forhold som i år, og vi trenger derfor gode skiløyper i mer snøsikre områder. Det foreligger flere planer, men alle har det til felles at de avventer myndighetenes innstilling. Jeg tenker på følgende:1. Skiforeningens planer for en løypeforbindelse i Øyungslia, som er godt beskrevet i NAB 18/11. Vi har hørt om denne løypa i flere år allerede, men her skal det tydeligvis ikke skje noe med det første.

2. Utbedring av løypa mellom Sørskogen og Burås, som vil gjøre løypepreparering mulig også når det er lite snø.

3. Planene om utvikling av Linderudkollen til en moderne arena for nordisk skiidrett.

I følge sportsbransjen lå det langrennsutstyr under svært mange juletrær, og det registreres også at ungdommen er på vei tilbake til turløypene. Det gjelder bare å holde på, og gjerne forsterke denne utviklingen, men dette krever løyper i snøsikre områder. Det vil derfor være en skikkelig nyttårspresang til folkehelsa om Plan- og bygningsetaten raskt og enkelt kunne gå ut å opplyse at de tre ovennevnte prosjektene alle sammen vil bli godkjent og det uten krav om omfattende reguleringsplaner. Den samfunnsmessige avkastningen av godkjente planer og ferdigstilte anlegg vil være betydelig. Få fortgang i prosessen!Svein Olav Bø

Kjelsås

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag