Få ledige studentboliger

Studentsamskipnaden i Oslo har 6000 studentboliger. 80 av dem er ledige. Her fra studentboligene på Kringsjå. Illustrasjonsbilde

Studentsamskipnaden i Oslo har 6000 studentboliger. 80 av dem er ledige. Her fra studentboligene på Kringsjå. Illustrasjonsbilde

I Oslo er det få ledige studentboliger akkurat nå.

Direktør i Studentboligene: Tom Olstad. Pressebilde

OSLO: Etterspørselen etter studentboliger i Oslo har vært enorm de siste årene.

Direktør i Studentboligene, Tom Olstad, forteller at de bare har 80 ledige studentboliger i dag.

I fjor mottok Studentsamskipnaden i Oslo hele 13200 søknader fra studenter som var på jakt etter bolig.

De måtte avvise 7200 søkere.

Spesiell situasjon

- Situasjonen vi opplever i dag er spesiell, men dette er en trend vi ser når prisene i det kommersielle markedet øker. Prisgapet mellom leiemarkedet og vårt marked er stort, og derfor øker også etterspørselen etter studentboliger, sier han.

Studentsamskipnaden i Oslo har i dag 6000 studentboliger fordelt på 13 forskjellige studenthus og -byer. Noen ligger i Oslo sentrum, mens andre ligger nærmere studiestedene.

- Søk tidlig

Til tross at trykket i markedet er stort oppfordrer Olstad både nåværende og kommende studenter til å søke på bolig tidlig.

- Det er mange som kjemper om studentboligene våre, men ingenting er umulig. Søk så tidlig som mulig, det er det beste tipset jeg kan gi. De som har planer om å studere til høsten burde søke samtidig som de søker på studieplass, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag