Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få økonomihjelp i kirken

Jørund Farner, Anne Lise Raastad, Svein Busch Iversen, Sigmund Clementz og Knut Østbye i Pengekabalen kan hjelpe deg å få kontroll over din privatøkonomi. Første kurs er nå fullt, men det jobbes med å sette opp nye.
Jørund Farner, Anne Lise Raastad, Svein Busch Iversen, Sigmund Clementz og Knut Østbye i Pengekabalen kan hjelpe deg å få kontroll over din privatøkonomi. Første kurs er nå fullt, men det jobbes med å sette opp nye. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Drømmer du om en ny bil, eller kanskje en reise til varmere strøk, men ser at pengene ikke rekker? Da kan et kurs i økonomistyring være akkurat det du trenger

ABILDSØ: Pengekabalen er et gratis nyopprettet tilbud i regi av Oslo Misjonskirke Betlehem på Abildsø, hvor profesjonelle hjelper påmeldte å få bedre oversikt og kontroll over privatøkonomien.

Kurset, som går i januar, er nå fullt, men Anne Lise Raastad, som er en av de som står bak Pengekabalen, sier de satser på å videreføre ordningen.

Truer parforhold

– Det er mange som sliter i ekteskap og parforhold fordi de krangler om økonomi. Vi håper at vi kan hjelpe folk å komme ovenpå. Enten styrer pengene oss, eller så styrer vi pengene, sier Raastad.

Selv om kurset finner sted i en kirke lover arrangørene at det er privatøkonomi, og bare det, som står på kursplanen. Raastad sier de har alle typer mennesker på kurset.

– Det er en del unge som er meldt på, men vi har også godt voksne. Jeg tror det er et behov for dette blant alle alders- og menneskegrupper. Januar er også et godt tidspunkt å ta kurset, da man kanskje har skeiet litt ut i jula, sier hun.

Raastad sier hun har inntrykk av at det er mye sløsing i Norge.

– Folk har ikke kontroll. Mange har ålreit råd, men vet ikke hva de bruker pengene på. Har du kontroll kan du klare deg med mindre midler. På kurset har vi fokus på det å ha gode avtaler og ikke la ting skure og gå, sier hun.

Utskeielser

Raastad mener det er vanskelig å planlegge større utskeielser om man ikke har kontroll over hva man kan sette av hver måned.

– Kan man sette av tusen kroner i måneden til ferien eller bilen man vil ha kan man oppnå sine drømmer. Det er et sekundærmål, men en viktig ting, sier hun.

Du kan lese mer om gratistilbudet på pengekabalen.no.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere