RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få ville vaksineres


Carl Oscar Pedersen har ikke tatt vaksine siden han var barn, men dette skal gå greit når selveste bydelsoverlegen står for vaksineringen.
Carl Oscar Pedersen har ikke tatt vaksine siden han var barn, men dette skal gå greit når selveste bydelsoverlegen står for vaksineringen.
Massevaksineringen startet i Bydel Ullern denne uken. Å si at det var rush på Stoppestedet er en mild overdrivelse.

LILLEAKER: Tidlig tirsdag morgen var det lite som tydet på at massevaksineringen appellerte til massene. Inne på Stoppestedet traff vi vaktmester i Bydel Ullern, Inge Bjørk. Han var en av de første som hadde fått vaksinen og tok de pålagte 20 minuttene med å holde seg i ro.

– Ikke noe å grue seg til

– Jeg lurte litt på om jeg skulle stå over. Jeg tror jeg har nok motstand til å stå imot influensaen, men nå er det gjort. Det er ikke noe å grue seg til og jeg er ikke redd for bivirkninger, sier Bjørk, som har vært med å sette i stand Stoppestedet til midlertidig helsestasjon.

– Gjør det av solidaritet

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, (H) er også klar for vaksine denne morgenen.

– Jeg gjør det først og fremst av solidaritet med andre. Jeg vil ikke risikere å bli syk og bringe smitten videre. Jeg treffer mye mennesker gjennom jobben og politikken, sier Pedersen.

– Klar til stikk? lyder det fra en "innpisker".

Bydelsoverlege Sveinung Eide tok seg av bydelslederen. En liten trekning i ansiktet kom med stikket.

– Det gikk effektivt og fort. Nå får jeg 20 minutters kaffepause. Det kan anbefales. Nå håper jeg så mange som mulig benytter anledningen til å vaksinere seg her eller på Skøyen helsestasjon, sier Pedersen.

50 – 60 prosent

Eide kan fortelle at mellom 50 og 60 prosent av skoleelevene tok vaksinen da skolene sto for tur i forrige uke.

– Det er omtrent som i befolkningen ellers. Vi startet denne uken med 1800 vaksiner og med 500 vaksiner til fastlegene. Vi får se hvor lenge det holder, sier Eide.

Vaksineringen vil fortsette på Stoppestedet og Skøyen helsestasjon i uke 49 og uke 50, altså ut neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere