Fabelaktig flue

Avgangselevene ved dramalinjen på Manglerud videregående skole hadde mandag première på Den Spanske Flue.

Manglerud: Latteren satt løst da den ene karakteren etter den andre entret scenen i den kjente og kjære "inn og ut av dører"-farsen, Den Spanske Flue.

Forviklingskomedie

Handlingen foregår i sennepsfabrikant Klinkes stue. Inn og ut av denne beveger så de mange karakterene seg gjennom forviklingskomedien.

Plutselig en dag dukker Klinkes ukjente sønn Henrik Meisel spilt av Stine Nordahl opp.

De unge skuespillerelevene tar publikum med på å løse gåten om Meisel virkelig er Klinkes sønn.

Gjennom misforståelser, massevis av humor og kjappe replikker i et enda kjappere tempo får publikum servert den artige historien og om hvem av Klinkes datter Paula og hennes kusine som får gifte seg med den nerdete Henrik Meisel.

Imponerende

Manglerudelevene imponerte stort der de framførte farsen som er beste kjent fra romjulsreprisene på tv. Og karakteren fru Klinke som der spilles av Kjersti Holmen blir denne uken spilt av Karen Louise Vuttudal Grindvold. Med tydelig inspirasjon fra sin forgjenger i rollen imponerte Grindvold stort i rollen.

På premièrekvelden var det en rolig stemning som møtte publikum. Og de unge skuespillerne så ut til å trives godt på scenen. Teksten satt nesten som et skudd og replikkene føk forbi i et forrykende tempo som det skal i en ekte farse. Men noen ganger gikk det nesten litt for fort for de ivrige på scenen. Stykket har gått hele denne uken på Black box-teatret i Treskeveien. Siste sjans for å få med seg den formidable farsen er i kveld og i morgen kveld.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.