*Nettavisen* Nyheter.

Fabian & co «go green»

KJØRER GRØNT: Ordfører Fabian Stang og resten av Oslo kommune skal nå kjøre grønt. Innen 2015 skal alle kommunens tjenestebiler være el-biler. Foto: Arkivfoto

Oslo kommune skal så snart det lar seg gjøre bytte ut alle sine tjenestebiler med el-biler.

OSLO: Oslo kommune har utlyst åpen anbudskonkurranse om kjøp og leasing av elektriske tjenestebiler til alle kommunens virksomheter.Byrådet har som målsetning at kommunens tjenestebiler innen år 2015 skal bruke teknologi som innebærer nullutslipp.

– Oslo kommune eier og leaser over tusen person- og varebiler. Disse skal erstattes av miljøvennlige nullutslippsalternativer i løpet av de neste årene, sier finansbyråd Kristin Vinje (H).

Vekker internasjonal oppsikt

Fredag hadde miljøbyråd Ola Elvestuen besøk av et internasjonalt pressekorps for å vise fram Oslos el-bilsatsning.

Den store økningen i el-bilsalget i Oslo vekker oppsikt internasjonalt, og bedre skal det altså bli når Oslo kommuns biler skal bli elektriske.

– En rammeavtale om elektriske tjenestebiler vil bidra til at kommunen når sitt mål om en bilpark basert på nullutslippsteknologi innen 2015. Dette er et eksempel på at Oslo ligger helt i front når det gjelder å ta i bruk smart og miljøvennlig teknologi og at kommunen bruker sin innkjøpsmakt aktivt og målrettet for å fremme gode miljøvennlige løsninger, uttaler byråd Vinje.

FLERE SAKER OM OSLO-TRAFIKKEN:

Kjøpte trikken for én krone!

«Fiffen» i Oslo vest truer vanlige bilister

Jentetaxien har kjørt 2000 jenter trygt hjem

Oslo skal være ledende

Anskaffelse av nye elektriske tjenestebiler skjer når nåværende leasingavtaler utløper. I tillegg vil kommunen bytte ut egne biler etter behov.

– Byrådets ambisjon er at Oslo skal bli en ledende by i verden når det gjelder å ta i bruk ny miljøvennlig teknologi som reduserer klimagassutslipp og luftforurensninger, og dette er en viktig del av det systematiske arbeidet, sier miljø- og samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V).

Den nye rammeavtalen omfatter både kjøp og såkalt operasjonell leasing av biler. Avtalen omfatter også tjenester for biladministrasjon i kommunens virksomheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.