RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian åpnet storstua


Baker Hansen skjenket gløgg og spanderte kaker på den frosne menneskemassen foran Vinderenborgen. 
Alle foto: Vidar Bakken
Baker Hansen skjenket gløgg og spanderte kaker på den frosne menneskemassen foran Vinderenborgen. Alle foto: Vidar Bakken
Ordfører Fabian Stang sluttet sirkelen. I fjor la han ned grunnsteinen. Tirsdag sto han for åpning og tenning av juletreet foran Vinderenborgen.

VINDEREN: I bitende kulde var det proppfullt på torget foran Vinderenborgen tirsdag 4. desember. Folk spaserte ut og inn av Baker Hansen, både for å se hvor innbydende stedet var blitt og ikke minst for å holde varmen. I tillegg spanderte Baker Hansen gløgg og kaker ute på plassen. Det var godt for stivfrosne fingre å ha noe varmt å holde i. Det gjorde ekstra godt i og med at ordføreren var litt forsinket.

Stolt Storm

Midt i folkehavet gikk en stolt Erling Storm og mottok gratulasjoner fra alle hold. Storm selv var nøye med dele hyllesten med samarbeidspartnere, arkitekter, entreprenører og bydelspolitikere.

– Det er veldig hyggelig at det kommer så mange folk til åpningen, selv om det er så kaldt. Nå håper jeg like mange vil ha glede av huset fremover. Jeg er veldig fornøyd med alle leietakerne vi har fått i dette flotte bygget, sa en travel byggherre til Akersposten.

Rundt oss var det mange som ventet på ordføreren og håpet på å hilse ham, mens orkestret holdt liv i forsamlingen med juletoner. Erling Storm fortalte om gjenoppbyggingen av huset som for mange var et signalbygg for Vinderen. Det var dessverre ikke mulig å redde noe av bygget etter brannen.

Les også: Borgen blir miljøbygg

Så kom ordføreren

Endelig dukket en blid ordfører opp på torget. Da han var på samme sted i august i fjor i forbindelse med grunnsteinnedleggelsen, var han fremdeles preget av hendelsene 22. juli.

Les også: Fabian la ned grunnsteinen

– Vi lever i en rar tid. Jeg ser på dette med å legge ned grunnsteinen som et uttrykk for at vi skal bygge videre på samfunnet sammen etter det som skjedde 22. juli, sa Stang i slutten av august 2011.

Nå var det en opplagt Stang som gratulerte med Vinderenborgen.

– Dette torget egner seg godt til valgkampen. Hele torget kan brukes til valgkampbod for Høyre, sa en spøkefull ordfører blant annet.

Levende lokalmiljø

Fabian Stang understreket viktigheten av bygget i et knutepunkt under rask utvikling. Han gjentok at Vinderen nå fortjente at planene om planfritt kryss ble realisert.

– Med den bymessige fortettingen blir Vinderen en viktig by i byen og dette bygget håper jeg vil bidra til et levende lokalmiljø. Vinderen skal være et sted å være uten å måtte dra til sentrum hver gang det skal skje noe, sa Stang til Akersposten.

Deretter sto talerne i kø, fra arkitekter og bydelspolitikere til Storms egen svigerfar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere