RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian føler seg misforstått


TAR SELVKRITIKK: Ordfører Fabian Stang (H) beklager ovenfor beboere på Sagene, som føler seg tråkket på. FOTO: NILS SKUMSVOLL
TAR SELVKRITIKK: Ordfører Fabian Stang (H) beklager ovenfor beboere på Sagene, som føler seg tråkket på. FOTO: NILS SKUMSVOLL Foto: FOTO: NILS SKUMSVOLL
Ordfører Fabian Stang (H) beklager ovenfor Østkantavisas lesere, dersom østkantfolk føler seg støtt. – Jeg er veldig lei meg, sier han.

RÅDHUSET: – Jeg tar selvkritikk på at jeg svarte med de to bydelene (Sagene og Vinderen, journ. anm.), jeg skulle svart generelt. Men når det er sagt så snakker jeg aldri om to deler av byen. For meg er det én by, sier ordfører Fabian Stang (H) til Østkantavisa, etter helgas utspill i Aftenposten.

Stang føler seg feilsitert, og hevder han aldri snakket om østkant og vestkant, slik tittelen på saken ga inntrykk av.

– Jeg har aldri sagt det, sier han.

– Jeg er lei meg

Det var lørdag morgen at et intervju med Stang sto på trykk i hovedstadsavisa.

Intervjuet som fikk tittelen "Mener østkantfolk må lære av vestkanten" har skapt sterke reaksjoner blant både befolkning og politikere på Sagene. Fabian Stang ønsker å beklage at hans utspill fikk en helt annen vinkling enn det han mente.

– Jeg forstår veldig godt at de ble lei seg. Når jeg våknet lørdag morgen og så oppslaget ble jeg også veldig lei meg. 2 prosent på egne vegne og 98 prosent på vegne av de som følte seg tråkket på, sier Stang når Østkantavisa møter han til en kort prat på kontoret hans tirsdag morgen.

Stang avviser også at han har manglende kunnskaper om levekårsforskjeller i Oslo.

– Etter mine åtte år i bystyret er jeg veldig klar over forskjellene i Oslo, og jeg har til de grader fått innsikt i de sosiale utfordringene som finnes i byen, sier Stang, som lover å bruke sin ordførerperiode til å jobbe mot de sosiale forskjellene.

Vil gjerne hjelpe vanskeligstilte

– Det aller viktigste for kommunen tror jeg er å ha en god skole, slik at man lærer norsk godt og får mulighet til å arbeide. Jeg vil gjøre alt for at folk skal komme i arbeid, og det gjelder også de som har begrenset arbeidsevne. Det å være med på å selge =Oslo, eller de prosjektene som Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen har, er med på å gi en verdighet og en selvrespekt, som jeg tror er veldig viktig, sier Stang, som ønsker å spre de kommunale boligene utover hele byen.

– Jeg er tilhenger av at vi ikke får en opphopning av kommunale boliger. Vi skal selvfølgelig hjelpe de som trenger det, men jeg mener at de som trenger hjelp kan bo over hele byen. Hvis for mange som har store utfordringer bor på samme sted tror jeg det er vanskelig å komme seg ut av problemene.

– Men de fysiske bomiljøene, hva kan man gjøre med dem?

– De eiendommene hvor det er et vedlikeholdsetterslep må det gjøres noe med, og det gjøres også fortløpende. Kommunen har selvfølgelig samme plikt som alle andre gårdeiere til å ta vare på sine eiendommer, sier Stang, som lover at Bydel Sagene står høyt på prioriteringslista over bydeler han vil besøke.

– Jeg gleder meg til å besøke alle bydelene, og at sjansen for at Sagene får et tidlig besøk er stor, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere