Fabian garanterer å droppe eiendomsskatt

Ordfører Fabian Stang lover at Oslo ikke skal få eiendomsskatt, dersom han blir sittende i ordførerstolen.

Ordfører Fabian Stang lover at Oslo ikke skal få eiendomsskatt, dersom han blir sittende i ordførerstolen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Dersom han vinner valget ...

OSLO: Ordfører Fabian Stang er godt i gang med å forberede årets valgkamp, og i et større intervju med VG torsdag har han gitt en skriftlig garanti - på en serviett - om at Oslo ikke skal få eiendomsskatt, så lenge han er ordfører.

Stang reagerer slik når avisa konfronterer han med hovedmotstander Raymond Johansens (Ap) tanker om å innføre eiendomsskatt i Oslo.

- Ja, det skal jeg like å se. De flagger det, men slik det foreløpig ser ut, tør de ikke fylle det med innhold: Ap hevder at de legger listen så høyt, at det bare er de med virkelig dyre hus som rammes, men da vil de ikke få inn nok penger til å finansiere valgløftene sine. Det er altså bare et spill for galleriet, sier han til VG.

Les også: Fabian Stang: - Oslo-hatet er beskrevet i bibelen

Sosial eiendomsskatt
Eiendomsskatt eller ikke er den store forskjellen mellom de to blokkene i Oslo-politikken. SV har blant annet sagt at eiendomsskatt er nødvendig for å få til en rettferdig fordeling mellom fattig og rik.

Riktignok mener SV at deres forslag er en sosial eiendomsskatt, fordi det kun vil ramme dem med boliger som har verdi over 3 millioner kroner.

Stang mener imidlertid at dersom det skal bli konsensus på venstresiden, kan man måtte trekke et slikt forslag.

- Med SV, Rødt og De grønne som støttespiller, kan Ap raskt bli tvunget til å innføre eiendomsskatt selv på boliger til under 2 millioner kroner for å skaffe reelle inntekter til kommunen. Da kan det komme til å svi for bredere grupper, sier han til VG.

Les også: Herpet løvene til Ringnes for 100.000 i fylla

- Ja, jeg kan gi en garanti
På direkte spørsmål fra VG om han kan garantere at Høyre ikke vil innføre eiendomsskatt, dersom de blir sittende i posisjon, svarer Stang følgende:

– Ja, jeg kan gi en garanti om at det ikke vil bli innført en kommunal eiendomsskatt så lenge jeg er ordfører.

Les også: Her får demente spabehandling på sykehjemmet

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.