*Nettavisen* Nyheter.

Fabian hedret trofaste arbeidere

JUBILANTER: (F.v.) Odd Heir, ordfører Fabian Stang og Nina Brodersen. Brodersen underviste Stang i drama i sin tid, og det ble et hyggelig gjensyn mellom lærer og elev. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Alle som har jobbet i Oslo kommune i 40 eller 50 år ble torsdag invitert til festmiddag på Rådhuset.

RÅDHUSET: Om lag 65 trofaste kommunearbeidere kan i år feire 40 eller 50 års arbeidstid i Oslo kommune. Alle disse var invitert på fin middag på Rådhuset der de ble hedret for sitt lange og trofaste arbeid for kommunen.


– Bidra med noe positivt

To av jubilantene, Nina Brodersen og Odd Heir, har begge jobbet 40 år i Osloskolen. Begge setter pris på den ekstra oppmerksomheten fra kommunen.

– Det er hyggelig å bli hedret på denne måten selv om det er en slags aldersbekreftelse, sier Heir som jobber som mattelærer på Oslo Handelsgymnasium.

Heir ivrer for undervisning og pedagogikk, i tillegg til å være fagbokforfatter i matematikkfaget.

– Det er morsomt og krevende å undervise unge folk, og jeg liker å motivere elevene. Jobben holder meg ung, og jeg ønsker å undervise så lenge jeg kan bidra med noe positivt, sier Heir.

Fluefiskestang i gave

Etter 40 år i Osloskolen, har Heir flere gode historier på lager.

– Da en av klassene mine fullførte tredje klasse ga elevene meg en fluefiskestang. Men den kunne jeg bare få om jeg møtte opp i Femundsmarka nær svenskegrensa for å motta gaven. Det gjorde jeg, og vi hadde en hyggelig fisketur i marka sammen, minnes Heir.

– Elevene tør å stå for noe

Brodersen jobber som drama- og musikklærer på Nissen, og selv etter 40 år, er hun ikke lei av jobben.

– Det er morsomt å ha vært så mange år i skolen. Jeg opplever at skolen og elevene utvikler seg, og at elevene i dag tør å stå for noe og stikke seg frem i større grad enn før. Det er en spennende utvikling, sier Brodersen. Hun setter særlig pris på varierte arbeidsdager i skolen.

– Det er alltid noe nytt, nye elever og mennesker. Derfor blir ingenting forutsigbart, og ingen dager like, sier Brodersen.

Egen fanside på facebook

Brodersen er så godt likt av elevene på skolen at de har opprettet en egen facebookside der hennes mange sitater blir lagret for ettertiden. Selv er hun også på facebook, men hun har ikke fått sjekket ut fansiden.

Når Brodersen av med pensjon neste år, står derfor håndtering av facebook på planen. I tillegg til litt mer undervisning.

– Jeg håper jeg fortsatt kan dirigere koret, jeg tror ikke jeg klarer å dy meg, sier Brodersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag