*Nettavisen* Nyheter.

Fabian la ned grunnsten for Vinderenborgen

UTFØRT: Grunnstenen er på plass. Fra venstre BU-leder Elin Horn Galtung, ordfører Fabian Stang og byggherre Erling Storm. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Ordfører Fabian Stang la onsdag ned grunnstenen for Vinderenborgen. Siste utgave av Akersposten er nå en del av grunnmuren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Håndlaget viste at Fabian Stang hadde lagt ned grunnstener før. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Baker Hansens kake viste hvordan Vinderenborgen vil se ut. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

VINDEREN: Tre år etter brannen på Vinderen ble grunnstenen for det som nå heter Vinderenborgen lagt ned. Byggherren representert ved Erling Storm, ønsket velkommen.

Del på Facebook

Han var spesielt glad for at ordføreren i en hektisk valgkamp tok seg tid til å komme.

Kjente røyklukten

Landemerket på Vinderen ble reist allerede i 1899. Storm lå på Diakonhjemmet sykehus etter operasjon da brannen startet. Han kunne kjenne røyklukten der han lå.

– Jeg har hatt nær kontakt med bydelsutvalget for å få til et bygg som tar flere hensyn. De ønsket blant annet en bedre kryssløsning. Det var også ønskelig med en liten gårdsplass. Et spisested og Vinmonopol var også på ønskelisten. Når det gjelder det siste er vi i dialog med Vinmonopolet, sa Storm, som også viste til at det er tatt hensyn til planene om planfritt kryss på Vinderen.

Ville bevare

Arkitekt Are Meinich orienterte om hvordan det nye bygget ville bli med kontorer og næring i første og underetasje.

– Dette var et kjært bygg på Vinderen. Vi prøvde å bevare så mye som mulig, men sammen med byantikvaren fant vi ut at grunnmuren var for dårlig til at vi kunne bygge opp igjen på samme måte. Nå kommer et helt nytt bygg med samme størrelse, fortalte arkitekt Arild Meinich.

Samarbeid

Leder av bydelsutvalget, Elin Horn Galtung (H) roste Erling Storm for at han umiddelbart tok kontakt med bydelsutvalget og innlemmet politikerne i planprosessen.

– Jeg vil rette en takk til Storm som gjør dette til bydelen beste. Vinderenborgen vil bli et viktig samlingspunkt og vi skal bruke det alle sammen, sa blant annet Horn Galtung.

Hun var også glad for at det ville bli plass til det tradisjonelle juletreet på den nye gårdsplassen.

Bygge sammen

Fabian Stang understreket viktigheten av bygget i et knutepunkt under rask utvikling. Han mente at Vinderen nå fortjente at planene om planfritt kryss kom langt frem i køen.

– Vi lever i en rar tid. Jeg ser på dette med å legge ned grunnstenen som et uttrykk for at vi skal bygge videre på samfunnet sammen etter det som skjedde 22. juli, sa Stang.

I grunnstenen ligger blant andre siste utgave av Akersposten, i tillegg til tegningene av nybygget.

Deretter var det kake fra Baker Hansen, som skal åpne serveringssted i Vinderenborgen. Motivet på kaken var naturligvis et bilde av hvordan Vinderenborgen vil fremstå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.