RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian og Jonas åpnet veien


Ordfører Fabian Stang fikk god hjelp av Jonas Ski (5). Reidun Myste Beier fra Bydel Stovner følger med.
Ordfører Fabian Stang fikk god hjelp av Jonas Ski (5). Reidun Myste Beier fra Bydel Stovner følger med. Foto: Foto: Alexander Synstad
Det bilr bedre tider for fotgjengjere og syklister på Stovner. En syklende ordfører og en sjarmerende småtass fikk æren av å åpne 700 meter med ny sykkelvei.

STOVNER: Nå står 700 meter rykende fersk gangvei ferdig på Fossum syd. Med god hjelp Jonas Ski (5) fra Nedre Fossum Gård barnehage, åpnet ordfører Fabian Stang et flott og bredt stykke gang- og sykkelvei.

Den er tre meter bred og går fra Jorines vei til Karl Fossums vei. Veien er egentlig regulert til firefelts vei. Derfor er det mye bredde å bygge på.

Sidearealene langs Fossumveien skal gjennom Groruddalsatsingen opparbeides i tre etapper. Første del er ferdig. Når prosjektet er ferdig vil gang- og sykkelveien ende opp ved Trondheimsveien.

– Fortjent!

Spesialkonsulent Reidun Myster Beier i plan- og utvikling i Bydel Stovner er fornøyd.

– I 40 år har vi hatt en vei som ikke har vært bra. Nå er fotgjengerne i ferd med å ta veien tilbake. Dette prosjektet blir et stort løft, sier hun.

Ordfører Fabian Stang, som ankom på sykkel, mener folk i området fortjener en god gang- og sykkelvei.

– Ikke minst fortjener barna det. Og syklistene. Det er viktig at kommunen gjør det enklere for folk å ferdes på trygge, sunne og miljøvennlige måter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere