RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian roser Barnevernvakten: – En trygghet


Ordfører Fabian Stang fikk vite mer om Barnevernvakten av seksjonsleder Aino de Jong Gregersen.
Ordfører Fabian Stang fikk vite mer om Barnevernvakten av seksjonsleder Aino de Jong Gregersen. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Barnevernvakten er blitt en viktig støtte for mange barn i Oslo. Og ordfører Fabian Stang har underskrevet en ordføreravtale med Barnevernvakten.

SENTRUM: – Vi er en storby på godt og vondt. Og vi har ekstra store utfordringer i forhold til andre byer. Men vi har også mye kompetanse. Det gir en trygghet, sier Stang til seksjonsleder i Barnevernvakten, Aino Gregersen de Jong.

9000 henvendelser

Stang har nettopp underskrevet Ordføreravtalen med Barnevernvakten. Dermed er Oslo blant om lag 100 andre kommuner i Norge som har en slik avtale.

Barnevernvakten er første instans når akutte problemer skjer for barn og unge. I fjor hadde Barnevernvakten i Oslo om lag 9000 henvendelser. Barnevernvakten er døgnåpen og ligger i samme bygg som Sentrum politistasjon.

– Viktig

– Dette er et viktig og alvorlig tema. Og vi forplikter oss til mer enn å bare skrive under, sier Stang. Gregersen de Jong er takknemlig.

– Denne avtalen betyr mye for oss, sier hun.

Og hun forteller Stang om hva Barnevernvakten gjør når det ringes 116 111.

– Her vil de alltid få snakke med gode kvalifiserte ansatte. Vi er første instans når barn og unge føler seg utrygge, sier Gregersen de Jong.

Øker

Barnevernvakten samarbeider både med barn og unges nettverk og offentlig ansatte. Sistnevnte er ofte personer ansatt i hjelpeapparatet, skole eller helsepersonell som kommer i kontakt med barn, ungdom og deres foreldre.

I Oslo har Barnevernvakten også et godt samarbeid med politiet.

Antallet henvendelser øker.

– Jeg håper det også betyr at tilbudet blir bedre kjent. Ønsket er at det i framtida blir mindre og mindre behov for tilbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere