*Nettavisen* Nyheter.

Fabian sendte sjokolade til Ap-politiker

Abdullah Alsabeehg fikk sjokolade i retur da han kritiserte Høyre og Fabian Stang på Twitter. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye / Abdullah Alsabeehg

Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeehg kritiserte ordfører Fabian Stang på Twitter. Da svarte ordføreren med å sende sjokolade i posten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fabian Stang er en ivrig tvitrer, men han synes det er viktig at det man skriver ikke blir for platt. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

OSLO: – Det er en del humor i meldingene som postes på det sosiale mediet. Jeg mener at en diskusjon som foregår på Twitter, skal fullføres på Twitter. Mener han virkelig at svaret mitt til Oslo Høyre er med på å skade politikkens omdømme? spør Arbeiderpartiets bystyrerepresentant Abdullah Alsabeehg i Nettavisen.

Den 27 år gamle politikeren, som er inne i sin første bystyreperiode i Oslo, tenker på reaksjonen han fikk etter å ha slengt litt med leppa overfor den politiske motstanderen Høyre (se under).

For ordfører Fabian Stang (H) svarte ikke med en tradisjonell tweet. I stedet fikset han en boks sjokolade, skrev et personlig kort og sendte det med internposten i rådhuset.

Dette skrev Fabian Stang: «Kjære Abdulla! Gode tweets kan være morsomt, men blir vi for plumpe kan det skade politikkens omdømme. Alt godt fra Fabian».

Arbeiderpartiets fraksjonsleder i samferdsels- og miljøkomiteen, Abdullah Alsabeehg, synes reaksjonen fra Fabian Stang er merkelig.

– Jeg må si at jeg synes det er en merkelig måte å gripe inn i en debatt på. Det skal sies at sensur med sjokolade er bedre enn uten, sier Alsabeehg og humrer.

– Hvorfor sendte han bare til meg?

– Men hvorfor har han ikke sendt kort og sjokolade til Oslo Høyre? Det er de som startet diskusjonen. Det viser kanskje bare hvor redde de er for at Arbeiderpartiet stadig øker oppslutningen i Oslo.

– Har du planlagt noen motreaksjon?

– Broren min jobber på Freia. Så det blir nok til at jeg sender ham litt sjokolade i retur som takk for sjokoladen han sendte meg, sier Alsabeehg til Nettavisen.

Les og se video: Her glemmer Fabian Stang hva han åpner

Fabian sender ofte kort

Ordføreren må kunne omtales som en relativt aktiv Twitter-bruker.

– Det er et artig verktøy. Men det er krevende fordi man må ordlegge seg så kort. Det er et veldig greit kommunikasjonsverktøy for å nå ut til velgerne og byens befolkning, sier Stang til Nettavisen, før han skyter inn:

– Det er viktig at det ikke blir for platt det vi skriver. Da liker ikke jeg å skrive noe platt tilbake, sier ordføreren.

– Og da er sjokolade tydeligvis en bedre løsning. Har du gjort dette før?

– Hehe. Nei, kanskje ikke sjokolade. Men det hender rett som det er at jeg sender ut et kort eller en personlig hilsen. Det hender det blir noen til dem som er snille mot byen, og til dem som kunne vært enda litt snillere mot byen, sier ordføreren avslutningsvis.

Les også: Døve Eva jobber for ordfører Fabian Stang

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.