RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian ser fremover etter NM-gullet


FORTSETTER FREMGANGEN: Fabian Wilkenes Solheim ble norgesmester i Superkombinasjon under NM i Hafjell.
FORTSETTER FREMGANGEN: Fabian Wilkenes Solheim ble norgesmester i Superkombinasjon under NM i Hafjell. Foto: Arkivfoto: Svein Ulvund/www.vossnow.net
Fabian Wilkens Solheim (15) imponerte stort under NM i Hafjell. Nå gleder han seg til fortsettelsen.

HAFJELL/OSLO: I fjor imponerte unggutten fra Røa alle med å vinne alt som var i bakken. I år skulle han for første gang konkurrere som junior FIS-løper. Og for en første sesong han er i ferd med å levere.

Gull og to bronse

Under NM i Hafjell for alpinistene i Junior 1 klassen ble det konkurrert i de tre fartsdisiplinene; Utfor, Superkombinasjon og Super-G. Junior 1 klassen er for 16-17-åringer og er første nivå i FIS, hvor utøverne for øvrig konkurrerer mot alpinister fra 16 år og oppover.

Les også: Fabian Wilkens Solheims profil

Fabian Wilkens Solheim , som representerer Heming, imponerte med gull i Superkombinasjon, mens det ble bronse i både Utfor og Super-G.

– Jeg hadde ambisjoner før NM i fartsdisiplinene, men jeg hadde ikke regnet med å gå helt til topps som førsteårsutøver. Så det var ekstra moro at det klaffet så bra under NM, sier Fabian til Ullern Avis Akersposten.

Drar til USA

Sesongen startet forøvrig litt utfordrende for unggutten.

Som fersk junior fikk han sene startnummer i rennene i november og desember.

Les også: Suveren under fjorårets Hovedlandsrenn

– Det blir ofte gropete og spesielt vanskelige forhold når man har sene startnummer. Men jeg har klart å kjøre meg godt opp på listene allerede og får derfor bedre og bedre startnummer , sier Fabian.

Nå venter to ukers opphold i USA i slutten av februar, hvor han sammen med resten av klassen på NTG-U skal trene alpint med Bruke Mountain Academy .

– Vi skal kjøre fire FIS-renn her og det kommer til å bli spennende, sier Fabian Wilkens Solheim.

Les også: Fabian gullvinner på seilbrett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere