RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkeologer fra Norsk Sjøfartsmuseum i arbeid med ett av skipsvrakene som er funnet, høsten 2008. Foto: Norsk Sjøfartsmuseum.
Arkeologer fra Norsk Sjøfartsmuseum i arbeid med ett av skipsvrakene som er funnet, høsten 2008. Foto: Norsk Sjøfartsmuseum.

Fabian Stang åpner utstilling

Søndag den 29. mars åpner ordfører Fabian Stang utstillingen Skipskirkegården i Bjørvika på Norsk Sjøfartsmuseum.

Utstillingen tar for seg arkeologiske funn i forbindelse med byggingen av Operaen, Senketunnelen og det pågående Barcode-prosjektet.

Utgravningene har gitt oss det største samlede funn av historiske båter og skipsvrak siden funnet av vikingskipene for over 100 år siden. Det er avdekket hele 15 båter og skip, enkelte i opptil 20 meters lengde, som stammer fra siste del av 1500-tallet og begynnelsen av 1600-tallet. Publikum får se autentiske deler fra disse vrakene. Utstillingen viser andre funn som forteller mye om hvordan folk i det gamle Oslo har levd, blant annet ble det avdekket over 1100 såkalte krittpiper som kan gi oss nye innsikter om tobakkens historie i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere