RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian Stang får kritikk for sjokoladehilsen


Fabian Stangs politiske motstandere er ikke særlig imponert over ordførerens sjokoladehilsener.
Fabian Stangs politiske motstandere er ikke særlig imponert over ordførerens sjokoladehilsener. Foto: Foto: Gry Lunde
Ordføreren får ikke bare hjertelige reaksjoner på sin sjokoladehilsen til Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeehg.

OSLO: Onsdag skrev dittOslo om bystyrepolitikeren Abdullah Alsabeehg (Ap), som fikk tilsendt et håndskrevet kort og en hjerteformet sjokoladeboks fra ordfører Fabian Stang (H).

Bakgrunnen for dette «sjokoladestuntet» skyldes at Stang ikke likte ordlyden den unge bystyrepolitikeren hadde brukt i en Twitter-melding. Han mente det ble for plumpt og kunne være ødeleggende for politikkens omdømme.

– Politikkens Margrethe Munthe

Nå reagerer flere politikere sterkt på Stangs opptreden overfor politiske meningsmotstandere.

– Han fremstår som politikkens Margrethe Munthe, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Nettavisen.

Margrethe Munthe (1860-1931) var forfatter og lærer og laget de velkjente og moralistiske sangene «Da klokka klang» og «Lua av» med den kjente åpningsstrofen «Nei, nei, gutt - dette må bli slutt! Ikke storme inn i stuen uten å ta av deg luen».

Moxnes er sterkt kritisk til at Stang bruker tid og krefter på å skrive kort og sende ut sjokolade til politiske meningsmotstandere.

– Dette er en høflig, liksom-sjarmerende måte å si hold kjeft, mener Moxnes, før han legger til:

– Skal han oppdra oss i hva som er rett og galt på Twitter? Høyre bør feie for egen dør og unngå at det blir sirkustilstander. De tukler med kvinners rett til å ta abort, sier Moxnes.

Rødt-lederen viser med dette til at også en annen Twitter-debattant fikk en overraskende gave fra Fabian Stang.

– Dumt og pinlig

Bjarne Kristoffersen, som jobber som rådgiver for SVs stortingsgruppe, fikk også denne uken et kort og sjokolade fra Stang på bakgrunn av følgende Twitter-melding:

 

 

– Skal han dele ut sjokolade til noen, så er det til kvinnene Høyre jobber for å ta bort rettighetene til, sier Kristoffersen til Nettavisen.

I kortet fra Fabian Stang sto det følgende:

«Kjære Bjarne Kristoffersen. Som deg jobber jeg hardt for å skape et bedre samfunn. La oss fortsette jobben på en saklig måte uten «sirkus». Alt godt fra Fabian».

Kristoffersen svarte - både på Twitter og Facebook: «Takk for sjokoladeeske @ fabianstang! Spiser innholdet, men deler hjertet med kvinner som rammes av Høyres reservasjon» skrev han på Twitter.

Les også: Her glemmer Fabian Stang hver hva han åpner

– Har en viktig politisk posisjon

Kristoffersen sier til Nettavisen at han mener Fabian Stang burde bruke mer tid på andre ting enn brev og sjokolade.

– Ordføreren i Oslo har en sentral politisk posisjon i Norge og bør vokte den på en måte som er ærefull og stimulerer til debatt om hvordan byen og landet bør være, og ikke antyde at folk bør holde kjeft, sier Kristoffersen.

Han understreker at han først og fremst synes dette er litt dumt og pinlig fra ordføreren.

– Jeg håper virkelig at han ikke bruker denne typen virkemidler på folk som er usikre og uerfarne i den offentlige debatten. For min del går det helt greit, sier Kristoffersen.

– Ikke spesielt galant

Varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn (Ap), sier til Nettavisen at det er viktig å være raus i politikken. Ikke minst overfor politiske motstandere.

– Jeg synes ikke det er spesielt galant av ordføreren å gi korreks til en ung Arbeiderparti-politiker i bystyret. Som hans leder har jeg full tillit til at Abdullah Alsabeehg forvalter sin politikerrolle på en veldig god måte, sier hun.

Dette skrev ordføreren i kortet til Alsabeehg:

«Kjære Abdulla! Gode tweets kan være morsomt, men blir vi for plumpe kan det skade politikkens omdømme. Alt godt fra Fabian».

Artig og krevende

Ordføreren selv sa følgende om Twitter-bruken til Nettavisen for et par dager siden:

– Det er et artig verktøy. Men det er krevende fordi man må ordlegge seg så kort. Det er et veldig greit kommunikasjonsverktøy for å nå ut til velgerne og byens befolkning, sa Stang.

Han forklarte sin reaksjon til Alsabeehg på følgende måte.

– Det er viktig at det ikke blir for platt det vi skriver. Da liker ikke jeg å skrive noe platt tilbake, sa ordføreren.

Stang forsikrer at å sende ut sjokolade ikke er noe han har for vane å gjøre.

– Men det hender rett som det er at jeg sender ut et kort eller en personlig hilsen. Det hender det blir noen til dem som er snille mot byen, og til dem som kunne vært enda litt snillere mot byen, sa ordføreren avslutningsvis.

Les også: Alsabeehg: – Håper Erna i likhet med Jens skjønner viktigheten av å satse i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere