RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varaordfører Aud Kvalbein og ordfører Fabian Stang viser at her går grensen til Oslo og bryr seg lite om at det er landforbindelse til Bærum. Foto: Vidar Bakken
Varaordfører Aud Kvalbein og ordfører Fabian Stang viser at her går grensen til Oslo og bryr seg lite om at det er landforbindelse til Bærum. Foto: Vidar Bakken

Fabian Stang går til grensekrig

Bærum vil erobre del av Oslo.

LILLEAKER: Med kommuneflagget i hånden strente Fabian Stang og Aud Kvalbein inn på en liten øy i Lysakerelva for å markere én gang for alle at denne øya er en del av Oslo og Bydel Ullern. Begge kom rett fra møte på slottet for å vise at dette tok de, riktignok noe lattermildt, på alvor!

– Det gamle kommuneflagget er ikke helt i henhold til flaggreglementet, men så er da også besøket her litt på siden av reglementet, sier en smilende ordfører.

Ikke noe tull

Forløpet for markeringen var et oppslag i Budstikka med bærumspolitikernes forsøk på legge øya inn under Bærum.

– De må ikke komme å finne på noe tull, sier varaordfører Aud Kvalbein.

Med argumenter om at øya ikke naturlig hørte til under Oslo, at det er broforbindelse fra Bærumssiden og at det meste av vannføringen går mellom øya og Oslosiden, vil politikerne fra de ulike politiske partier ta over øya og flytte både fylkesgrense og kommunegrense. Dette er i disse dager forhandlingstema mellom Bærum kommune og Oslo kommune.

– Det er jo lov å prøve seg, sier Kvalbein.

– Prøver de seg igjen så må varaordfører og jeg skifte på å dekke vaktene, humrer Stang.

Historiske oppdrag

Politikerne fra Bærum plantet også flagget med Bærums kommunevåpen på øya med Budstikka som vitne. Nå skal det i sannhetens navn sies at det ikke er snakk om noen stor øy, som ligger i elvesvingen rett nedenfor Fåbro-fossen. Mustad Eiendom er for øvrig eier av øya. Politikerne fra Bærum vil ha øya som en del av turveinettet og plassere benker der.

– De er hjertelig velkommen til denne øya i Oslo, men landet vil vi beholde, sier Kvalbein.

Stang er stolt av det gamle kommuneflagget.

– Det tar vi frem på alvorlige og historiske oppdrag. Nå håper jeg det ikke kommer til trefninger i forbindelse med «grensetvisten». Det er klokt å møtes først, før man planter flagget på annen manns grunn, sier ordføreren, som har snakket med Mustad eiendom.

– Mustad har ikke noe ønske om at øya skal bli en del av Bærum, understreker Stang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere