RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian tar ansvar for Gulleråsen

Ordføreren er lei av at det ikke finnes en løsning for Gulleråsen stasjon. Dermed tok han initiativet selv.

GULLERÅSEN: – Det hender at ting stopper opp. Jeg har ikke gjort annet enn å komme med et innspill for å forsøke å finne en praktisk løsning, mens det fra sentralt hold jobbes med å få på plass en som er permanent. Jeg tok kontakt med Bydel Vestre Aker som vet best hvor skoen trykker og kom med oppfordring om å utrede en løsning for en midlertidig plattform på Gulleråsen stasjon, sier Stang.

Les alt om Gulleråsen her

Møtt av demonstranter

Hans majestet kong Harald og ordføreren var med da nye Holmenkollbanen ble åpnet 6. desember 2010 forut for Ski-VM. På vei mot Holmenkollen ble følget overraskende møtt av demonstranter på Gulleråsen stasjon som ville ha tilbake plattformen for av- og påstigning i retning sentrum.

Fabian Stang tok da også opp temaet under sin åpningstale og sa eksplisitt at det måtte finnes en løsning for Gulleråsen.

Det har han tydeligvis ikke glemt.

Lose gjennom systemet

– Det ser ut som bydelen kan finne en løsning for en midlertidig plattform og min oppgave blir så å forsøke og få loset den løsningen gjennom systemet. Jeg må naturligvis ta forbehold om at en løsning blir godkjent av rette myndigheter som for eksempel Jernbanetilsynet, sier Stang, som har varslet både fagbyråden og byrådsleder om det litt uvanlige initiativet.

Beboerne rundt Gulleråsen har også mistet buss for bane-tilbudet etter at et Ruter og samferdselsbyråd Ola Elvestuen ble enige om at det ikke var trafikkgrunnlag nok til å opprettholde busstilbudet.

Les også: Feiret busstilbud

Stor betydning

– Det har vist seg at å finne en permanent løsning for Gulleråsen stasjon er svært omfattende prosess og det vil ta tid før en slik løsning vil kunne stå klar. Av og til blir det for mye regelverk og velment byråkrati som jobber mot hverandre. Når ting stopper opp er det av og til lite som skal til for å få det på sporet igjen, sier Stang.

– Nå er jeg den første til å innse at Ruter har store og tunge problemstillinger å jobbe med. Gulleråsen er ikke av de største, men har stor betydning for dem som er avhengige av stasjonen. Jeg håper at jeg kan være med å bidra til gjennomføring av en midlertidig løsning, sier ordføreren videre.

Startet med en gang

Ordførerens oppfordring til bydelen om å finne en løsning for Gulleråsen stasjon ble fulgt opp med umiddelbar handling. Fungerende leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Lars Asbjørn Hanssen (H), mottok telefonen fra ordføreren.

– Det var et veldig positivt innspill fra Fabian Stang og vi startet med en gang. Vi har kommet til enighet med beboerne i området, som er villige til å bidra med løsninger for å gi plass til en midlertidig plattform. Vår bydelsingeniør er på saken og har utredet en plattformløsning med kostnadskalkyle. Han har innledet et samarbeid med SWECO, som også har oppdrag fra kommunen å utrede en varig plattformløsning for Gulleråsen, sier Hanssen, som mener at initiativet er et godt eksempel på at lokalt demokrati fungerer.

Et tankekors

– En ny og fullstendig stasjonsplattform vil ta år og dag å få på plass. Beboerne er i mellomtiden fornøyd med noe helt annet. Man må ikke bygge «slott» hver gang, når godt nok er godt nok. Avstanden til rådhuset med sine kart, kostnadskalkyler og ekspropriasjonsvurderinger er for lang. Vi har brakt de det angår sammen og vært løsningsorienterte. I løpet av kort tid har dette gitt resultater, sier Hanssen.

– At vi sammen med vår egen lokalbefolkning kan finne gode, rimelige og raske løsninger er et tankkors. Det er nok flere gordiske knuter som kan løses om man gir større rom og mandat til lokaldemokratiet, sier den fungerende lederen av bydelsutvalget.

Les alt om Gulleråsen-saken her
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere