Facebook-aksjon for Gulleråsen stasjon

Benedicte Frydendal bærer plakaten som har samme navn som Facebook-gruppen.

Benedicte Frydendal bærer plakaten som har samme navn som Facebook-gruppen. Foto: Foto: Vidar Bakken

Benedicte Frydendal har opprettet en Facebook-gruppe for «Bevar Gulleråsen stasjon».

GULLERÅSEN: At Facebook-gruppen passerte 100 medlemmer med en gang den ble lansert var ingen overraskelse for Frydendal.

Engasjementet har nemlig vært stort i nærmiljøet etter at det ble klart at Gulleråsen stasjon ikke ville åpne igjen i retning sentrum sammen med resten av Holmenkollbanen.

Informasjonskanal

– For det første har jeg opprettet denne for å vise gjennom antall medlemmer at dette er viktig for folk i nærområdet. I tillegg skal dette være en informasjonskanal hvor man kan få siste nytt i saken og fortløpende informasjon, sier Frydendal.

Hun forteller at man inne på gruppens side kan klikke seg inn på linker til medieomtaler, komme med appeller, legge til info eller kommentere saken på «veggen».

Hun var selv med på mandagens demonstrasjon og var imponert over engasjementet.

– Det var en god blanding av eldre og unge deltakere. Opprettelse av Facebookgruppen skal appellere til mange av dem som er vant til denne form for å ytre seg. I likhet med meg er T-banen fra Gulleråsen for mange den eneste kollektive muligheten for å nå jobb eller tilgang til sentrumsnære områder, sier Frydendal.

Hun mener det er ekstra provoserende at den blir stengt når beboerne som skattebetalere har vært med å finansiere og muliggjøre dette prosjektet ferdig før Ski-VM.

– Det er hyggelig at banen kommer i stand til dette arrangementet, men det blir som å rekke tunge til oss som har ventet tålmodig på at banen skal stå ferdig. Jeg oppfordrer alle til å gå inn på Facebook og melde seg inn i «Bevar Gulleråsen stasjon», sier Frydendal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.