Facebook-aksjon for Hersleb skole

Hersleb skole er foreslått nedlagt i Byrådets forslag til budsjett for 2011.

Hersleb skole er foreslått nedlagt i Byrådets forslag til budsjett for 2011. Foto: ARKIVFOTO

Østkantavisas sak om nedleggelse av Hersleb skole vekker sterke reaksjoner. Ansatte har opprettet en protestside på Facebook, og på vår nettside hagler protestene inn.

HERSLEB: – Vi har opprettet siden «Hersleb skole må få bli» forteller Eldar Hanson, tillitsvalgt for Utdanningsforbundet i Oslo på Hersleb skole. Han kaller nedleggelsen for et «snikmord på ungdommen i Oslo Indre Øst».

LES SAKEN: Vil legge ned Hersleb skole

– Skolemiljøet blir knust med virkning fra neste skoleår, raser Hanson.

– Elever må starte på nytt i nye niende og tiendeklasser på nye skoler. Det får konsekvenser for fem-seks årskull med elever i området som må starte på nytt i nye klasser og miljøer og gå på andre steder i Oslo, fortsetter Eldar Hanson.

Han mener dette ikke kunne ha skjedd noe annet sted i byen, og sier dette lukter vondt.

– Dessuten spres det pedagogiske personalet for alle vinder. et miljø bygd opp over årtier med erfaring fra undervisning av minoritetsspråklige elever, mange med spesialutdannelse. Skolen har mottaksklasser og alfabetiseringsklasse. Er dette ingenting å ta vare på, spør Hanson retorisk. Han mener det finnes andre løsninger som tar vare på miljøet inntil et alternativ står ferdig i 2014, dersm Byrådet er villig til å tenke nytt.

Leserne raser

Hanson er ikke alene om å være sint og bekymret. På ostkantavisa .no skriver «Hersleb Skole With Love» nei til nedleggelse og varsler kamp til å demonstrere. «Jacob» sier Hersleb skole er en fin skole og mener det er slemt å legge ned.

«Sawera» mener det er galt at elevene blir splittet mens «Klarsynt» påpeker at det er leeeeeeeeenge til den nye skolen kommer og at det blir lang vei til andre skoler om Hersleb stenges.

Rødts Ragnar Leine mener byråd Ødegård burde være klar over at Hersleb ikke ligger i bydel Grünerløkka. Den ligger i bydel Gamle Oslo.

– Disse, mange ganger ulogiske bydelsgrensene, har Oslo kommune bestemt.. De fleste av elevene kommer fra Gamle Oslo, men også en del kommer fra bydel Grünerløkka. Vi jobber i vår bydel for å få en egen ungdomsskole på nedre Grünerløkka, inntil den er realisert er Hersleb en viktig skole for bydelen. Den må også settes i stand til å fungere som skole, skriver Leine.

Disse og mange flere kommentarer ligger altså på ostkantavisa.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.