*Nettavisen* Nyheter.

Facebook får lynmeldinger

Det nye Facebook-systemet skal gjøre samtale raskere og enklere.

HARDWARE.NO: Facebook har lansert et nytt meldingssystem. Det nye systemet er ifølge Facebook-sjef Mark Zuckerberg ikke en ren e-posttjeneste, slik ryktene antydet. Heller ikke en konkurrent til e-posttjenester som Gmail.

Les også: Facebook utfordrer Gmail?

Brukerne kan riktignok få egen @facebook.com-adresse, dersom de ønsker dette, men det nye systemet er mer enn en e-posttjeneste.

Det skal ligne mer på SMS eller lynmeldinger.

Facebook har over 500 millioner brukere, og ganske mange av disse bruker nettopp SMS for å kommunisere med venner.

Uten enme og kopi

Facebook har fått tilbakemeldinger fra brukere som mener at dagens e-postsystem er for tregt, og derfor bestemte de seg for å utvikle et nytt meldingssystem.

Det nye systemet har ikke noe emne, ingen kopi (cc), ingen blindkopi (bcc), brukerne sender bare meldingen ved å trykke på Enter-tasten. Målet med det nye systemet skal være å gjøre kommunikasjon mer effektiv, mer personlig og enklere.

Like bra på mobil og PC

Systemet består av tre deler:

* Sømløse meldinger i den forstand at det skal kunne fungere like godt uansett hva slags enhet som brukes, eksempelvis mobiltelefon eller datamaskin.

* Samtalehistorikk: Alle samtaler med samme personen skal være lett tilgjengelig på ett sted, uansett om samtalen går via SMS, chat eller e-post.

* Sosial innboks: Innboksen skal være utstyrt med et filter, noe som skal gjøre det enkelt å unngå uønskede meldinger.

Systemet skal etter planen rulles ut til alle brukere i løpet av de neste månedene. Dette blir en forsiktig prosess, og i første omgang vil kun brukere med invitasjoner kunne ta i bruk systemet.

Les også: Kvitring i Facebook

Les også: "Alkolås" skal stoppe Facebook-blemmer

Les også: Knuste verdensrekorden i SMS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.