RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Facebook får lynmeldinger

Det nye Facebook-systemet skal gjøre samtale raskere og enklere.

HARDWARE.NO: Facebook har lansert et nytt meldingssystem. Det nye systemet er ifølge Facebook-sjef Mark Zuckerberg ikke en ren e-posttjeneste, slik ryktene antydet. Heller ikke en konkurrent til e-posttjenester som Gmail.

Les også: Facebook utfordrer Gmail?

Brukerne kan riktignok få egen @facebook.com-adresse, dersom de ønsker dette, men det nye systemet er mer enn en e-posttjeneste.

Det skal ligne mer på SMS eller lynmeldinger.

Facebook har over 500 millioner brukere, og ganske mange av disse bruker nettopp SMS for å kommunisere med venner.

Uten enme og kopi

Facebook har fått tilbakemeldinger fra brukere som mener at dagens e-postsystem er for tregt, og derfor bestemte de seg for å utvikle et nytt meldingssystem.

Det nye systemet har ikke noe emne, ingen kopi (cc), ingen blindkopi (bcc), brukerne sender bare meldingen ved å trykke på Enter-tasten. Målet med det nye systemet skal være å gjøre kommunikasjon mer effektiv, mer personlig og enklere.

Like bra på mobil og PC

Systemet består av tre deler:

* Sømløse meldinger i den forstand at det skal kunne fungere like godt uansett hva slags enhet som brukes, eksempelvis mobiltelefon eller datamaskin.

* Samtalehistorikk: Alle samtaler med samme personen skal være lett tilgjengelig på ett sted, uansett om samtalen går via SMS, chat eller e-post.

* Sosial innboks: Innboksen skal være utstyrt med et filter, noe som skal gjøre det enkelt å unngå uønskede meldinger.

Systemet skal etter planen rulles ut til alle brukere i løpet av de neste månedene. Dette blir en forsiktig prosess, og i første omgang vil kun brukere med invitasjoner kunne ta i bruk systemet.

Les også: Kvitring i Facebook

Les også: "Alkolås" skal stoppe Facebook-blemmer

Les også: Knuste verdensrekorden i SMS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere