RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Facebook-kontoen til Sigrid-siktet (37) åpnet igjen


ÅPEN: Den siktede 37-åringens Facebook-profil er igjen åpent tilgjengelig på nettet.
ÅPEN: Den siktede 37-åringens Facebook-profil er igjen åpent tilgjengelig på nettet. Foto: FOTO: SKJERMDUMP
Facebook-profilen til den siktede 37-åringen i Sigrid-saken ble stengt på grunn av trusler like etter pågripelsen, nå er den åpen igjen.

OSLO: Facebook-siden til den 37 år gamle Ålesund-mannen som er siktet for forsettlig drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne ligger nå åpent tilgjengelig på nettet.Siden ble stengt like etter pågripelsen av de 37 og 64 år gamle mennene som er siktet i saken på grunn av trusler og sjikane.

Det er ikke mulig å legge inn kommentarer, men truslene som ble fremsatt ligger fortsatt ute.

LES ALT OM SIGRID-SAKEN HER

Vet ingen ting

37-åringen sitter i varetektsfengslet i isolasjon, med brev-, besøks og medieforbud.

– Han har verken åpnet eller lukket den, og vet siden han sitter i isolasjon heller ikke at den har vært lukket eller åpnet. Vi vet derfor ikke hva som skjer her, sier 37-åringens forsvarer John Chr. Elden.

Kan hjelpe å stenge

Politiet har ikke kontroll på hva som skjer med 37-åringens Facebook-profil, men kan bistå med å stenge den hvis den siktede mannen ønsker det.

– Politiet har ikke eierskap til siktedes Facebook-profil og kontrollerer derfor ikke hva som skjer med den. Dersom siktede ønsker det, kan politiet bidra til å få profilen stengt. Dette er formidlet til siktedes forsvarer, sier Gulnes.
 

Regner med at reglene følges

Facebook ønsker ikke uttale seg om åpningen av Facebook-profilen til den siktede 37-åringen.

– Vi tar utgangspunkt i at brukere følger de reglene som finnes for Facebook. For øvrig kommenterer vi ikke enkelttilfeller, skriver talsmann for Facebook i Norden, Jan Fredriksson, til Nordstrands Blad.

Facebook følger ikke med på eventuelle trusler eller sjikane på denne eller andre profiler, men reagerer hvis de får tips.

– Alle rapporteringer håndteres manuelt fra hovedkontoret i Europa som ligger i Dublin, sier Fredriksson.

Sentral i etterforskningen

Sosiale medier og elektroniske spor er svært viktig i politiets etterforskning av drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

– Politiet har sikret materiale fra Facebook og undersøker dette. Hva denne etterforskningen har medført og hvor langt vi er kommet, vil vi ikke gå i detalj om, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Nordstrands Blad.

Politiet sier på generelt grunnlag at digital informasjon og siktedes bruk av sosiale medier er viktig for etterforskningen

– Det er noe vi har en god del ressurser på, sier Gulnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere