Facebook lagrer søkene dine

Ideen om en egen søkemotor blir snart satt ut i livet.

Ideen om en egen søkemotor blir snart satt ut i livet. Foto: Foto: Illustrasjon

Nå gjelder det å logge seg ut så fort du er ferdig.

Klikk på bildet for å forstørre.

I tillegg til informasjon om musikk du hører på og folk du blir venner med, får du også opp alle søkeresultatene dine. Foto: Foto: Gizmodo/Facebook

Facebook har begynt utrullingen av en ny funksjon til aktivitetsloggen på profilsiden din. I tillegg til å holde oversikt over hva du liker, hører på og hvem du blir venner med, skal den nå også holde følge med hva du søker på.

Husker ikke gamle søk

Funksjonen er ikke tilgjengelig for alle helt ennå, og når den først er aktivert, vil den ikke gjøre noe stort nummer ut av seg selv. Den eneste forskjellen er at du vil se søkene du har gjort i samme aktivitetsstrøm som resten av aktivitetene dine.

Les også: Facebook vil lage egen søkemotor

Les også: Facebook kan bli den beste CV-en din

Les også: Oppdateringer blir kun sett av single jenter

– I tillegg til dine andre aktiviteter, vil du nå kunne se søkene du gjør på Facebook. Akkurat som med andre aktiviteter, kan du slette oppføringene, når som helst, skriver Facebook om den nye funksjonen.

Den nye funksjonen vil kun indeksere søk fra og med funksjonen har blitt aktivert. Søkene du gjorde forrige uke vil derfor ikke bli inkludert.

Som vanlig med aktivitetsstrømmen er søkehistorien satt til «privat», og det er bare du som vil kunne se og søke igjennom den.

Kan slette spor

Problemet kan imidlertid være hvis du har en veldig nysgjerrig bedre halvdel, som vil se om du har brukt Facebook-tiden din til å søke opp alle eks-kjærestene dine.

Alt hun eller han trenger å gjøre er å gå inn på aktivitetsloggen din og få full oversikt over alle søkene du har gjort den siste tiden. For å bøte på dette, lar Facebook deg slette enkelte søk, selv om du ikke kan skru av hele funksjonen.

Så fort den nye funksjonen er blitt bedre kjent, vil nok flere og flere huske på å logge seg ut av Facebook så fort de er ferdige.

Interessert i søk

Det var ikke lenge siden Facebook-sjefen Mark Zuckerberg annonserte at det ble gjennomført over én milliard Facebook-søk hver eneste dag, og at de definitivt er interessert i ideen om en egen søkemotor.

Den nye funksjonen vil hjelpe brukere å holde oversikt over sine egne søk, og kanskje bli mer bevisst på hvordan de bruker tjenesten. Funksjonen skal bli rullet ut i løpet av de neste ukene, ifølge Facebook.

(Kilde: The Verge, Gizmodo)

Les flere saker på Hardware.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.