RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Facebook mot fattigdom


Rådgiver og kontaktlærer på Sogn, Gunhild Solem, Soman Cheng, Stortingspresident Thorbjørn Jagland, Oline Lima og Mazhar Iqbal. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Rådgiver og kontaktlærer på Sogn, Gunhild Solem, Soman Cheng, Stortingspresident Thorbjørn Jagland, Oline Lima og Mazhar Iqbal. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Johanna Engen på Fattighuset ble rørt til tårer da elever fra Sogn vgs. og Thorbjørn Jagland åpnet innsamlingsmaraton med teknologisk vri.

SENTRUM/SOGN: Vi er glade og rørte over at ungdom vil engasjere seg i fattigdomsproblematikk ved å delta i "Fellesskap for Fattighuset", sa en tydelig rørt Johanna Engen, frivillig ved Fattighuset i Grønlandsleiret 39.

IKT og veldedighet

IT-firmaet EMC har utfordret alle landets 424 videregående skoler til å delta i innsamlingskonkurransen av klær og leker til Fattighuset. Men ulikt andre veldedighetsinnsamlinger skal ungdommenes egen kommunikasjonskanaler tas flittig i bruk.

Ved å bruke Facebook og MSN kan vi nå frem til flere, sier Mazhar Iqbal, som sitter i elevrådsstyret på Sogn.

Bruk av IKT står sentralt i læreplaner og Kunnskapsløftet, og dette prosjektet er en konkret anledning til å trekke ny teknologi inn i undervisningen, samtidig som elevene engasjerer seg i et lokalt veldedighetsprosjekt. Og så kan vi se om Facebook kan brukes til mer enn lek og moro, sier Janne Syversen, prosjektleder i EMC.

Prosjektet ble offisielt åpnet av Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) på Fattighuset 31. oktober. Han skrøt av elevenes engasjement for Oslos fattige.

Åtte prosent av Oslos befolkning regnes ifølge Statistisk sentralbyrå som fattige. Det viser at det er behov for denne type tiltak. Vi må fange opp de som faller utenfor, og åpne øynene for at det finnes fattigdom i Norge, sa Jagland, og viste til at det var ventet omkring 400 brukere innom Fattighuset samme dag.

Vennskapsuke på Sogn

Sogn videregående er sammen med Lørenskog vgs. de to første skolene som har kommet med i prosjektet. Prosjektet, som går frem til 31. desember, skal vise hvordan ny teknologi kan skape positive resultater, og arrangeres som en konkurranse mellom skolene som deltar. Den skolen som samler inn mest klær og leker går av med "seieren".

De som blir med på prosjektet oppretter en egen gruppe på Facebook, og oppfordres til å utfordre andre skoler i fylket, sier Janne Syversen.

Elevene på Sogn har allerede bestemt seg for å utfordre Elvebakken. Men mer engasjement i bydelen vil de også gjerne ha.

Det hadde vært fint om skolene på Berg og Grefsen også ble med, sier Oline Lima fra Sogn.

Fra 1.-15. desember arrangerer skolen nemlig "vennskapsuke", der de setter inn et realt støt for aksjonen.

Hver dag i aksjonsukene vil vi ta imot klær i kantinen på Sogn. Da må gjerne også Nordre Akers befolkning komme innom med klær de vil gi bort, og støtte opp om denne gode saken, sier Sogn-elev Soman Cheng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere